POŽAR KOD ROGOZNICE ZAPRIJETIO KUĆAMA
[ # ]

ROGOZNICA

U Rogoznici na području Stupin Čelina oko 13 sati buknuo je veliki požar koji je zaprijetio naselju. Požar je lokaliziran, a tijekom gašenja lakše je ozlijeđeno troje vatrogasaca.

U Rogoznici na području Stupin Čelina oko 13 sati buknuo je veliki požar koji je zaprijetio naseljenom području.U gašenju požara sudjeluju Na terenu su Javna vatrogasna postrojba Šibenik, dobrovoljna vatrogasna društva iz Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Zablaća, Brodarice, Državne interventne postrojbe iz Šibenika i Divulja sa 60 vatrogasaca i 20 navalnih vozila te zračne snage s dva kanadera i dva vatrogasna helikoptera, doznaje se u Centru 112 u Šibeniku.

Na intervenciju su bila pozvana i dva airtraktora koji su nešto prije 15 sati povučeni s požarišta, izvijestili su iz 112.Na terenu je trenutno 60 vatrogasaca i 20 vozila.Prema informacijama iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije dojava o požaru na otvorenom području u Rogoznici zaprimljena je oko 13,15 sati, a požar se brzo širio zahvaćajući makiju i ostalo raslinje, te nošen jakim južnim vjetrom koji puše na tom području.

Tijekom gašenja požara lakše su ozlijeđena trojica pripadnika DVD-a Grebaštica (lakše opekotine ruku te ogrebotine ruku i lica) te im je pružena liječnička pomoć.U požaru je oštećeno nekoliko obližnjih objekata unutar napuštene vojarne "Kruščica" u mjestu Rogoznica.Obzirom da se radilo o požaru u naseljenom mjestu, svi su okolni objekti uspješno spašeni aktivnostima zemaljskih i zračnih snaga. NET

03.08.2009. ...23:00 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters