POJEDINCI IZ DVD-a STRUŽEC POLIJEVALI PRUGU PRIJE DOLASKA NAGIBNOG VLAKA
[ # ]

KAŠTELA

U istrazi oko tragedije nagibnog vlaka privedeni su istražnom sucu Ivan Medak, šef ekologije u HŽ Infrastrukturi, koji je odlučio o nabavi američkog retardanta TG-300, Drago Rogulj, šef protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu, odgovoran za nadzor špricanja pruge te Ivan Tomašković, direktor Intradea, tvrtke koja je dobila posao nabave retardanta i izvođenja radova, Jozo Bazina, inženjer zaštite na radu i savjetnik u Intradeu, te Branko Tišljar koji je sa pojedinim članovima iz DVD-a Stružec kod Popovače špricao prugu.

Peti osumnjičenik Tišljar bio je na dan nesreće na protupožarnom vlaku, tzv. robelu, koji je protupožarno sredstvo posipavao oko tračnica. Kako se čulo u policiji, struka nalaže da se protupožarno sredstvo u naseljenome mjestu posipava najmanje šest metara od pruge, a taj je razmak u nenaseljenim mjestima osam metara.

Tišljaru je nakon uhićenja pozlilo, završio je u bolnici na Rebru, ali je dan poslije vraćem u Split.Naime, on je vodio skupinu vatrogasaca iz DVD-a Stružec te je, bez potpisanog ugovora, dogovorio posipanje retardanta po tračnicama. Za polijevanje su koristili željezničko vozilo robel na koje je Tišljar prethodno ugradio improviziranu prskalicu.

Voditelj vatrogasaca iz Kutine, rekao je Gudelj, izradio je prskalicu, no sve je učinjeno nestručn. Za taj je posao - nabavu i špricanje 'retardantom' bila ugovorena cijena od 957.000 kuna. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, nastavlja se kriminalistička obrada u tom slučaju. Trenutačno policija istražuje sve službe u Hrvatskim željeznicama, a daljnji predmet obrade je nabava. Petorica osumnjičenika u policiji su se uglavnom branili šutnjom. sisak.info

29.07.2009. ...08:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters