ISTRAŽNI SUDAC POHVALIO ČLANOVE DVD KAŠTELA
[ # ]

KAŠTELA
Piše: Katarina Marić Banje

Istraga o tragediji vlaka u Rudinama trenutačno je na čekanju dok policija i istražni sudac traže neovisnog stručnjaka koji će nadgledati čitanje kutije iz nagibnog vlaka u kojoj su upisani svi podaci o stanju u vlaku.

U navedenoj “crnoj kutiji” nalaze se podaci o tri sustava kočenja koja postoje u nagibnom vlaku, a podaci se ne mogu iščitati bez koda koji posjeduju samo u Hrvatskim željeznicama. Ipak, njihov predstavnik će kao stranka u postupku imati pravo nazočiti pregledavanju podataka. Kutija će se ispitati preko računala na koje će se izravno priključiti i aktivirati kodom koji će za potrebe istrage dobiti iz HŽ-a.

- Očekujem kako će se u najkraćem roku pronaći osoba koja će nadgledati iščitavanje podataka iz kutije nagibnog vlaka, te da neće biti zastoja u istrazi. Kutija je odmah nakon tragedije uzeta iz vlaka i spremljena u policiji.

Ovim putem želio bih zahvaliti na suradnji cijeloj ekipi koja je sudjelovala u očevidu na mjestu nesreće. Radili su doslovce cijeli dan i mogu kazati da su to bili nadljudski napori. Unatoč tome iskazali su se u učinkovitosti i brzini. Posebno bih istaknuo zapovjednika iz Policijske postaje Kaštela te članove DVD-a Kaštela, zatim policajce PU splitsko-dalmatinske te tri vještaka iz ravnateljstva policije - kazao nam je istražni sudac Davor Svalina. opširnije

29.07.2009. ...07:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters