UZ SVEČANU OBLJETNICU I KOMBI VOZILO
[ # ]

ŠTAGLINEC
Piše: Dragutin Rendić

Jedno od najaktivnijih vatrogasnih društava u županiji DVD Štaglinec na svečan način obilježit će u subotu 1. kolovoza 30. godišnjicu kontinuiranog i uspješnog rada.

Svečanost će se održati pod pokroviteljstvom grada Koprivnice, a posebno svečan čin bit će primopredaja novo kupljenog vatrogasnog kombija. Vozilo je nabavljeno uz pomoć VZ Grada Koprivnice, a bit će namijenjen za prijevoz natjecateljskih ekipa ovog društva koja iz godine u godinu bilježe sve bolje rezultate.

To je kombi "Peugeot Boxer" za kojeg je sredstva osigurala najvećim dijelom VZG Koprivnica, a kupljen je po povoljnim uvjetima od Gasilske zveze Domžala iz Slovenije. Obzirom da vozilo dolazi iz vatrogasnog društva Jarše Rodica članice Gasilske zveze Domžale, odakle je i prije nekoliko godina VZG Koprivnica kupila vatrogasni kamion za potrebe DVD Štaglinec, dogovoreno je da Štaglinec i Jarše Rodica nastave suradnju kao dva prijateljska društva. Prvi susret bit će upravo na Dan obilježavanja 30. godina rada DVD-a Štaglinec kada će se i službeno obaviti primopredaja kombija.

Programom proslave nakon dočeka gostiju u 17 sati formirat će se vatrogasni ešalon i otići do pokrovitelja. Nakon toga održat će se svečana sjednica na kojoj će se podijeliti priznanja svima koji su zaslužni za uspjeh i rad društva. Za 20 sati predviđena je svečana večera i prigodna veselica. Očekuje se da će na obilježavanju jubileja Štaglinčanskih vatrogasaca okupiti više od dvije stotine gostiju među kojima i predstavnici prijateljskih društava iz Slovenije, te predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i drugi. vatrogasac.net

29.07.2009. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters