SUDAC IZ DELNICA SUDIO NA VATROGASNOJ OLIMPIJADI U OSTRAVI
[ # ]

DELNICE

U gradu Ostravi, u Češkoj protekli tjedan je održano Međunarodno vatrogasno natjecanje, "Vatrogasna olimpijada" i to 14. po redu za odrasle, 17. za mladež na kojoj je nastupilo preko četiri tisuće sudionika. Među reprezentacijama između 22 zemlje sudjelovala je i Hrvatska kroz 15 najboljih ekipa sa državnog natjecanja.

No, među njima nije bilo predstavnika iz naše županije, ali vrijedi spomenuti kako je ekipi desetak sudaca iz Hrvatske bio i međunarodni vatrogasni sudac iz Delnica, Nenad Pleše, inače zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i član delničkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

- San svakoga vatrogasca je sudjelovanje na jednoj ovako velikoj manifestaciji kao što je Vatrogasna olimpijada. To se podrazumijeva kad slušamo naše sportaše kad odlaze na olipijade da im je ostvaren san, pa je tako i meni ostvaren san kroz nekoliko olimpijada.

Pleše je istaknuo zadovoljstvo nastupom hrvatskih ekipa.
- Našu reprezentaciju sačinjavalo je ukupno petnaest ekipa, od toga trinaest ekipa odraslih i dvije mladeži. Postigli smo dosad najbolje rezultate od kad smo učesnici vatrogasnih olimpijada, a to je deset zlatnih medalja, četiri srebrne i jedna brončana.

A o spretnosti i pripremljenosti ekipe u odnosu na ekipe iz 22 zemlje, kazao je:
- Naše ekipe su se vrlo dobro pripremile za ovu "Vatrogasnu olimpijadu" , postigli smo dobre rezultate i primakli se zemljama koje su najjače u tim disciplinama, znači tu smo odmah ispod Austrijanaca i Slovenaca. R1

28.07.2009. ...22:42 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters