LOKALIZIRAN POŽAR U OKRUGU GORNJEM, JOŠ GORI U SLATINI
[ # ]

SLATINE

Požar na otoku Čiovu kod Okruga Gornjeg tijekom noći je lokaliziran, a vatra kod Slatine još uvijek nije pod nadzorom. 'Kako je bura prestala, odnosno ne puše više nikakav vjetar, nadamo se na da će uskoro požar u potpunosti biti ugašen', rekao je voditelj smjene Vatrogasno operatvnog središa Divulje.

Tijekom noći požar u Okrugu Donjeg gasilo je 18 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, a vatru s Slatini gasila su 53 vatrogasca potpomognuta s 12 vozila. Većina vatrogasaca jutros otišla je kućama, na požarištima su ostali samo dežurni. Još uvijek nema podataka koliko je šume i raslinja izgorjelo u pžarima.

Podsjetimo, protekla dva dana vatrogasci na otoku Čiovu imali su pune ruke posla. Posao im je otežavala bura koja je rasplamsavala vatru. Nakon prvog stavljanja požara pod kontrolu s požarišta su povučena 4 kanadera, dva air traktora i dva helikoptera. No nedugo nakon toga na požarištu u Slatinama vatra se ponovno razbuktala. U pomoć vatrogascima tada su ponovno pozvana dva kanadera i dva air traktora. detaljnije


27.07.2009. ...10:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters