ZA VATROGASCE NA MEDITERANU NEMA ODMORA
[ # ]

MEDITERAN

Tisuće vatrogasaca bore se s velikim požarima na Mediteranu. Vatrena je stihija odnijela osam života.

Video by Dnevnik.hr

Tisuće vatrogasaca u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Grčkoj pokušavaju staviti pod kontrolu desetke požara. Najgore je stanje na Korzici i na jugu Italije, a situaciju otežava jak maestral. Sumnja se da je većina požara na Mediteranu namjerno izazvana, pa su vlasti na jugu Italije ponudile nagradu od dvije tiusće eura za informacije o piromanima.

Uhićeno je više desetaka ljudi koje se sumnjiči da su namjerno potpalili vatru. U Francuskoj im prijeti kazna od 15 godina do doživotne robije. Na jugu Italije vlasti su ponudile nagradu od dvije tisuće eura za informacije o podmetnutim požarima.

Od požara, ali i nesnosnih vrućina pokušavaju pobjeći Grci. Kao i Hrvatima odredište im je najbliža obala ili otoci. U Ateni je već ujutro temperatura bila 39 stupnjeva Celzijevih.

U tjedan dana poginulo je osam osoba, među kojima šestorica španjolskih vatrogasaca, talijanski stočar i pastir. Nesretnog je čovjek progutala vatra dok je pokušavao spasiti svoje stado.Pasje vrućine tek su počele, a time se i povećava opasnost od požara. Za vatrogasce ne Mediteranu nema godišnjeg odmora. Dnevnik.hr

26.07.2009. ...19:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters