VATROGASCI DOBILI 16 NOVIH VOZILA
[ # ]

ZAGREB

Ključeve 16 novih vatrogasnih vozila, u sklopu programa Vlade Republike Hrvatske o nabavi 210 takvih vozila, danas su svečano primili predstavnici 14 gradova.Vatrogasci spremni: Podjeljeni ključevi 16 novih vozila

Video by Dnevnik.hr

Ključeve je predstavnicima gradova i općina uručio izaslanik predsjednice vlade i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut, koji je tom prigodom podsjetio da je zbog starosti i dotrajalosti vatrogasnih vozila, posebno u profesionalnim vatrogasnim postrojbama, vlada 2003. pokrenula sedmogodišnji projekt planske nabave 210 vozila za jedinice lokalne samouprave.

Vlada je gradovima i općinama dosad predala 195 vozila, a još će 15 vozila korisnicima biti predano do kraja ove godine, najavio je Trut. Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 85 milijuna eura. ‘Pokazalo se da je projekt koristan te da je pridonio razvitku i modernizaciji vatrogastva u Hrvatskoj, no moramo biti svjesni da njime nikako neće biti zadovoljene sve potrebe’, ustvrdio je Trut i zauzeo se za nastavak projekta i nakon 2009.

Lani buknulo više od 2.600 požara
Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin rekao je kako su od 1. srpnja glavne vatrogasne snage raspoređene uz obalu, gdje je više od 70 vozila i oko 1.500 vatrogasaca iz unutrašnjosti raspoređeno na 30-ak mjesta. Jurin je izvijestio da je lani buknulo više od 2.600 požara, a samo u lipnju ove godine 250. Ustvrdio je da vatrogasni sustav funkcionira i da je spreman za sezonu.

Podupro je nastavak projekta opremanja vatrogasnih postrojbi jer se, kako je rekao, ‘novac koji vlada uloži višestruko vraća kroz ono što se spasi’. Ključeve 16 novih vatrogasnih vozila danas su preuzeli predstavnici Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Šibenika, Vukovara, Vinkovaca, Đurđevca, Kutine, Karlovca, Knina, Ivanić Grada, Velike Gorice i Zaprešića. Dnevnik.hr

20.07.2009. ...17:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters