SVEČANA PRIMOPREDAJA VATROGASNIH VOZILA
[ # ]

ZAGREB

U Učilištu vatrogastva i zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Zagrebu, predstavnicima jedinica lokalne samouprave u ponedjeljak, 20. srpnja, bit će uručeni ključevi 16 vatrogasnih vozila

Od toga je 15 vozila namijenjeno lokalnoj samoupravi, odnosno njenim vatrogasnim postrojbama, dok će jedno vozilo biti na raspolaganju Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Vozila su dio projekta Vlade Republike Hrvatske "Program nabave 210 vatrogasnih vozila u razdoblju 2003. - 2009", temeljem kojeg je do kraja prošle godine lokalnoj samoupravi preneseno na uporabu 179 vozila.
Za 2009. ugovorena je isporuka 31 vozila, od čega će u ponedjeljak biti predano na upotrebu njih 16, a sljedeći kontingent od 15 vozila priprema se za studeni ove godine.

Od svibnja ove godine, od kada su od proizvođača zaprimljena vatrogasna vozila, Državna uprava za zaštitu i spašavanje je izvršila potrebnu tehničku pripremu i osposobljavanje korisnika, čime su ispunjeni svi uvjeti za primopredaju.

Ključeve vatrogasnih vozila u ponedjeljak, 20. srpnja, će dobiti: Grad Đurđevac, Grad Ivanić Grad, Grad Karlovac, Grad Knin, Grad Kutina, Grad Osijek, Grad Rijeka, Grad Split, Grad Šibenik, Grad Velika Gorica, Grad Vinkovci, Grad Vukovar, Grad Zagreb (2 vozila), Grad Zaprešić

Ključeve vatrogasnih vozila uručit će izaslanik predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ravnatelj DUZS-a Damir Trut, a uz predstavnike gradova kojima će biti uručeni ključevi vatrogasnih vozila te brojne goste, svečanoj primopredaji će nazočiti: pomoćnik ravnatelja DUZS-a, glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Željko Sutlar, tajnik Kabineta ravnatelja DUZS-a Zdravko Šuker, predstavnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici Javnih vatrogasnih postrojbi, predstavnici Vatrogasnih zajednica županija.

Ugovor o isporuci vozila, Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske o potrebi nabave 210 vozila, 06. listopada 2003. godine s konzorcijem "Konsortium Feuerwehr Kroatien" sklopilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, kao ovlašteni potpisnik, uz sudjelovanje Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
Na svečanoj predaji vatrogasnih vozila u ponedjeljak, očekuje se dolazak ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, ministra financija Ivana Šukera te ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje sudjeluje u projektu kao tehnički nositelj provjere kvalitete i ispravnosti vozila prije preuzimanja te ujedno kao krovno tijelo sustava zaštite i spašavanja u zemlji.

19.07.2009. ...18:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters