POŽAR-PRAVAC-NAPRIJED DO OLIMPIJSKIH MEDALJA
[ # ]

OSTRAVA
Piše: Damir Marenić

Noćas se hrvatska reprezentacija vatrogasnih ekipa i pratečeg osoblja uputila u češku Ostravu na vatrogasnu Olimpijadu koja će trajati od 19 -26.srpnja.

Dolaskom izaslanstava , sudačkog osoblja te natjecateljskih ekipa, njihovom akreditacijom i smještajem danas je u češkom gradu Ostravi i službeno započela vatrogasna Olimpijada . U Ostravi će svoje znanje i umijeće pokazati kako vatrogasna mladež tako i natjecatelji / ce u A i B kategorijama . 25.srpnja je svečano proglašenje rezultata XIV. međunarodnog vatrogasnog natjecanja i XVII. Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži. Završetak Olimpijade je 26. srpnja kada se natjecatelji vračaju svojim kućama.

Hrvatsku će na ovoj Olimpijadi predstavljati 15 ekipa. 10 u muškoj kategoriji, 3 u ženskoj te po jedna u muškoj i ženskoj kategoriji mladeži. Oni su svoju vizu ostvarili na prošlogodišnjem državnom natjecanju u Splitu i Makarskoj gdje su bili najbolji u svojim kategorijama.

Hrvatsku će predstavljati sljedeće ekipe:Vatrogasna mladež DVD Jalševec Breški (ženska) te DVD Gardinovec (muška) zatim DVD-i Paukovec, Deanovec, Spačva Vinkovci i Lekenik u kategoriji muški A, DVD Mladost Kaštel Sućurac, Lipovljani, Donja Gračenica i MTČ Čakovec u kategoriji muški B te JVP Čazma u klasi PVP kategorija A i JVP Čakovec u kategoriji B.

U ženskom dijelu tima nalaze se članice DVD Jalševec Breški, Mladost Kaštel Sućurac u kategoriji A te DVD Biškupec u kategoriji B. Uz natjecateljski dio Cro Teama u Češku su otputovali i predsjednik HVZ-a g. Ante Sanader koji je ujedno i član skupštine CTIF-a, voditelj reprezentacije g. Željko Popović, trener reprezentacije g.Mijo Brlečić, prevoditelj g. Mario Starčević.

U timu su još i suci koji će budnim okom pratiti rad ekipa u izvođenju vježbe ,tako će svoje sudačko znanje prezentirati gospoda Stjepan Jurman, Nenad Pleše, Vlado Oštrić, Stjepan Biškup, Dubravka Hubak , Miljenko Škopac, Miljenko Brnjilović , Stjepan Berulec, Zdravko Šepec, Željko Besedić kod seniorskih ekipa te Zlatko Orsag, Zdravko Filipaj i Ivan Brlečić kod vatrogasne mladeži.

Sva događanja koje će biti na ovoj Olimpijadi možete pratiti kroz stranicu OSTRAVA 2009 / klikni /
koju je otvorio HVZ i njihov tim Ivica Sikra, Darko Piškor i Miroslav Kirinčić.Zadnja dvojica su ujedno i izvjestitelji sa ove Olimpijade. Hrvatskim predstavnicima (natjecateljima, stručnom vodstvu , izvjestiteljima, sucima) želimo mnogo uspjeha i bogatu češku žetvu na ovoj Olimpijadi.

19.07.2009. ...05:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters