DOBROVOLJNI VATROGASCI DOBILI TISUĆU MOBITELA
[ # ]

ZAGREB

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba je iz sredstava koja je dobila iz Proračuna Grada Zagreba kupila 1000 mobilnih uređaja sa mogućnošću razgovora po 0,00 kn između svih korisnika. Svako dobrovoljno vatrogasno društvo dobiti će po 10 mobilnih uređaja koje će zadužiti članovi postrojbe koji izlaze na vatrogasne intervencije.

Pored toga, mobilne uređaje dobiti će na korištenje i svi operativni članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba (350 uređaja). Podjelom mobilnih uređaja, moći će se u najkraćem mogućem vremenu putem SMS-a ili pozivom, pozvati u slučaju intervencije, 650 dobrovoljnih vatrogasaca Grada Zagreba. Nadalje, moći će se selektivno pozvati operativni vatrogasci prema završenim specijalnostima spašavanje u ruševinama, bolničari, tehničke intervencije, intervencije u slučaju poplava, potreba, akcidenata ili drugih elementarnih nepogoda.

Dobrovoljni vatrogasci sve poslove (intervencije, dežurstva, osiguranja, vježbe) obavljaju bez ikakve novčane naknade, a da su za međusobne kontakte na svim aktivnostima koje provode, trošili na telefonske razgovore značajna sredstva koja su do sada osobno podmirivali.

Također će svi zapovjednici, predsjednici i tajnici svih 55 dobrovoljnih vatrogasnih društava Zajednice istovremeno dobivati sve informacije od Zajednice i JVP Grada Zagreba. Osim mobilnih uređaja, kupljeno je i 40 radijskih postaja, koje su neophodne za međusobnu komunikaciju na intervencijama između vatrogasaca i operativnog centra. Grad Zagreb

18.07.2009. ...19:47 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters