U CENTRU LONDONA VELIKI POŽAR , OZLJEĐENA DVA VATROGASCA
[ # ]

LONDON

60 londonskih vatrogasaca već se satima bori s požarom koji je buknuo u četverokatnici u četvrti Soho, u centralnom dijelu Londona, javlja BBC.To je već je drugi požar u tjedan dana koji je buknuo u Londonu. Ovaj put plameni su jezici zahvatili četverokatnicu u Sohou u kojoj je smještena jedna od najvećih filmskih kompanija. Dva su vatrogasca lakše ozlijeđena.

Video by Dnevnik.hr

Požar je izbio u podrumu četvorokatnice u Ulici Dean, u dijelu West End u kome je smješteno nekoliko važnih povijesnih spomenika. Vatra je najpre zahvatila donje katove zgrade u kojoj se nalazi filmska kompanija "Future Capital Partners". Gusti dim se brzo proširio West Endom, javio je reporter BBC-a sa mjesta događaja.

Direktor Future Filmsa ,Stephen Margolis, za vrijeme čijeg je mandata od 2000. godine kompanije snimila 120 filmova, nije imao komentara kada su ga novinari upitali što se dogodilo.

Oko 50 osoba je evakuirano iz zgrade gdje je izbio požar. Jedan od radnika u zgradi u kojoj je izbio požar tvrdi da je evakuacija kasno počela. Kako javlja Sky News, samo su dvojica vatrogasaca zadobila lakše ozljede. Ekipe Hitne pomoći cijelo vrijeme nalaze se na mjestu događaja i spremne su reagirati u slučaju nesreće, priopćili su gradski dužnosnici.

Nino Ripani, menadžer restorana "Signor Zilli's", kaže da su svi zaposleni napustili objekat kada su vidjeli gust crni dim kako se diže iznad okolnih zgrada.- "Shvatili smo da je opasno tek kada smo vidjeli crni dim kako se približava restoranu", objasnio je Ripani.Uzrok požara za sada nije utvrđen. Očevici tvrde da je vatra izbila u ventilacionoj cijevi, ali niko od dužnosnika zasad to nije potvrdio, javlja Sky News.

Mnoge okolne ulice su zatvorene, među kojima i Ulica Oksford i to u oba smjera.Ovo je drugi požar koji je ovog tjedna izbio u centru Londona. U utorak su vatrogasne ekipe gasile vatru u zgradi Newport Place, u kojoj se nalaze restoran i poslovni prostor. detaljnije

10.07.2009. ...21:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters