DVD SPAČVA PRVA U AUSTRIJI
[ # ]

WIESELBURG

Državno vatrogasno zapovjedništvo Republike Austrije pripremilo je u vremenu od 03. - 05. srpnja 2009. godine u Wieselburgu, županija Scheibbs 59. pokrajinsko natjecanje Donje Austrije u vatrogasnim sposobnostima.

Hrvatska vatrogasna zajednica je dobila poziv da na natjecanje pošalje jednu vatrogasnu ekipu kao prestavnicu Republike Hrvatske. S obzirom da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Spačva Vinkovci bilo prošlogodišnji pobjednik 3. KUP-a HVZ, ostvarilo je i pravo sudjelovanja na jednom međunarodnom natjecanju pod pokroviteljstvom HVZ. HVZ je odlučila na natjecanje u Austriju poslati DVD Spačva Vinkovci. Na natjecanju je nastupilo 1600 vatrogasnih desetina u svim kategorijama.

U kategoriji “Muški A“ natjecalo se 756 vatrogasnih desetina, a u kategoriji “Gosti muški A“ natjecalo se 15 vatrogasnih desetina. Natjecanje se odvijalo na 24 paralelno postavljene staze što je dodatno motiviralo vatrogasce DVD Spačva Vinkovci.

Organizacija natjecanja je bila vrhunska. U jakoj konkurenciji gostiju iz 6 zemalja (Poljska, Češka, Slovačka, Italija, Njemačka i Hrvatska) naša ekipa je najuspješnije izvela vježbu i štafetnu utrku te osvojila prvo mjesto. Vježba se izvodila sa 20 metarskim ''B'' cjevima. Vrijeme izvedene vježbe bilo je 34,7 sekundi, a štafetne utrke 8 x 50 metara bez prepreka 52,26 sekundi.Prvo mjesto na natjecanju donijelo je pobjednički pehar i značku za sudjelovanje svakom članu natjecateljske desetine. Vedar duh, sposobnost i dobra uvježbanost vatrogasaca DVD Spačva Vinkovci rezultirali su pobjedom.

Primjerenim ponašanjem i izvrsnim rezultatom, prenesena je odlična slika o vatrogascima Republike Hrvatske. Natjecanje u Austriji bilo je dobra priprema za predstojeće natjecanje na vatrogasnoj olimpijada u Republici Češkoj od 19. - 26. srpnja 2009. godine.Olimpijada će biti organizirana u gradu Ostrava gdje vatrogasci DVD Spačva Vinkovci nastupaju u sastavu reprezentacije Republike Hrvatske i nadaju se odličnom uspjehu. detaljnije na stranici hvz.hr

10.07.2009. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters