PETRINJSKIM VATROGASCIMA STIGLA AUTO-LJESTVA
[ # ]

PETRINJA
Piše: Marin Fran

Video by Petrinjski radio

Vozilo s ljestvama od 32 metra dobila je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje. Svakako će unaprijediti rad petrinjskih vatrogasaca koji će sad s njom lakše i sigurnije obavljati intervencije na visini. Vozilo je staro oko dvadeset godina, a poklon je njemačkih vatrogasaca. Četvrto je ovakvo vozilo poklonjeno u Hrvatsku, a treće u našu županiju. Cijena na tržištu je od 50 do 70 tisuća eura, što su velika financijska sredstva te će donacija uvelike olakšati rad petrinjskim vatrogascima.

Ljestve je uručio Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije. Rekao je kako se nada da će ljestve uvijek biti spremne za eventualne intervencije na visokim objektima.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Ivica Šulentić je istaknuo kako mu je drago da su se petrinjskim vatrogascima na ovakav način ispunile želje. Osim toga, Plan i procjena zaštite od požara zahtjeva ovakve ljestve na raspolaganju. Trenutno je na raspolaganju 8 vozila. Petrinja je ušla i u Vladin program za nabavku vatrogasnog vozila. Tako bi se vozni park trebao obnoviti u studenom kada bi trebalo stići novo navalno vozilo.

Gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić se također zahvalio na donaciji. Kako grad izdvaja određena sredstva za Vatrogasnu zajednicu, gradonačelnik je rekao da će vatrogasci i nakon rebalansa proračuna „ostati svoji na svome“. Petrinjski radio

08.07.2009. ...14:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters