U GORNJEM DESINCU SVE JE BILO U ZNAKU VATROGASTVA
[ # ]

GORNJI DESINEC
Piše: Damir Marenić
Foto: Ranger & Mata

U Gornjem Desincu ovog vikenda sve je bilo u znaku velikih jubileja koje je obilježilo vatrogasno društvo DVD Gornji Desinec te puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec.Svečanosti nazočan velik broj vatrogasnih društava a ujedno i posvečeno novo kombi vozilo. U sklopu proslava izvedena i pokazna vatrogasna vježba GALERIJA SLIKA

Image and video hosting by TinyPic

U sklopu obilježavanja 80 godina postojanja dobrovoljnog vatrogasnog društva te 90 godina rada limene glazbe, održan je i vatrogasni malonogometni turnir na kojem su vatrogasci mogli pokazati i sportsku stranu .
Kulturno umjetnički program počelo je u 19 sati, a nastupili su Puhački orkestar grada Cseprega, Limena glazba Vrbovec, Brass ansambl Oktava, ženska vokalna skupina Gouriena KUD-a Desinec, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec te Turopoljske mažoretkinje. Nakon proglašenja pobjednika turnira koje je bilo u 21 sat na Trgu svetog Ivana u Gornjem Desincu uslijedio je i večernji koncert Gospodara Tambura i Duška Lokina.

U nedjelju je u župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u 8 sati bila služena misa zadušnica za vatrogasce, nakon čega je uslijedio i svečani program. O povijesti rada i djelovanja DVD Gornji Desinec nazočne je upoznao tajnik društva g. Stjepan Novosel. Tom su prigodom zaslužnim vatrogascima dodijeljena priznanja, a župnik Petar Ribarić blagoslovio je novo kombi vozilo.Nabavku vozila vrijednog 190 tisuća kuna u najvećoj su mjeri financirali vatrogasci DVD-a Gornji Desinec, uz sufinanciranje grada Jastrebarskog te županijske i gradske vatrogasne zajednice.

Tako su slavljenika u ime VZG Jastrebarsko pozdravili g.Mladen Vinković koji je zadovoljan radom vatrogasaca Gornjeg Desinca i puhačkog orkestra za koje se čulo u cijeloj Hrvatskoj.Ujedno je podijelio Diplome i brončana odličja zaslužnim vatrogascima. U ime Vatrogasne zajednice zagrebačke županije nazočnima se obratio predsjednik g. Stjepan Ptiček te rekao "Pozdravljam Vas u ime 6.500 vatrogasaca zagrebačke županije,sa željom da i dalje radite kao i do sada te dok bude svijeta i ljeta nek živi vatrogastvo u Gornjem Desincu i Republici Hrvatskoj". Zatim je dodijelio predsjedniku DVD Gornji Desinc g.Josipu Novosel Povelju sa likom bana Josipa Jelačića a ujedno podijelio srebrne medalje Dijani Novosel, Mariji Kišan. U ime ime Hrvatske vatrogasne zajednice slavljeniku se obratio načelnik Željko Popović te rekao " Koliko je priznato i poznato djelovanje i tradicija vatrogastva u ovom kraju govori činjenica da su iz ovog društva mnogi članovi na istakutim funkcijama kako u gradskim tako i u županijskim vatrogasnim organizacijama". Podijelio je Diplome i priznanja Puhačkom orkestru te DVD-u Gornji Desinec. Također su podjeljene i zlatne medalje istaknutim i zaslužnim vatrogascima među kojima su zapovjednik društva Vedran Boričević te predsjedniku Josipu Novoselu.

U ime generalnog pokrovitelja zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića prisutne je pozdravio izaslanik g. Roman Rodić dok su poklone razmjenili i predstavnici Puhačkog orkestra Csepreg iz susjedne Mađarske koji su "ognjogascima" zaželjeli još mnogo ovakovih rođendana i što manje intervencija. Uz puhački orkestar Csepreg iz mađarske sudjelovali su i limena glazba i mažoretkinje iz Vrbovca, Brass ansambl Oktava,ženska vokalna skupina Gouriena KUD-a Desinec,Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Turopoljske mažoretkinje, Puhački orkestar DVD-a Cvetković, Puhački orkestar DVD-a Domagović, Puhački orkestar DVD-a Stankovo, Puhački orkestar DVD-a Plešivica, Tamburaški orkestar DVD-a Čabdin, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec – podmladak, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec GALERIJA SLIKA

U poslijepodnevnim satima započeo je kulturno zabavni program u kojem su nastupili svi vatrogasni orkestri s područja grada, te Turopoljske mažoretkinje.U večernjim satima za atmosferu će se pobrinuli grupa GOSPODARI TAMBURA i grupa VENERA. Pokrovitelji proslave – mr. sc. Stjepan Kožić, Župan Zagrebačke županije i Mihael Zmajlović, dipl. oecc. Gradonačelnik grada Jastrebarskog.Program je završio uz večernji koncert glazbenih sastava. Pokrovitelji proslave su bili grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija.

05.07.2009. ...15:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters