U POŽARU STANA IZGORIO MUŠKARAC
[ # ]

ZAGREB
Piše: Ivančica Ladišić

Na požarište su odmah pristigli vatrogasci. Navodno je riječ o većem požaru. U strašnom požaru u Zagrebu izgorio je muškarac (55).

Image and video hosting by TinyPic

U podrumskom stanu u Petrinjskoj 69 u utorak oko 17.20 buknuo je požar. - Susjeda je dotrčala do mene vičući da gori u podrumu. Uzeo sam aparat za gašenje, i pokušao gasiti, no zakazao je. Otrčao sam po kante s vodom. Sve je već bilo puno dima. Onda su već došli i vatrogasci - kaže Ivan Horvatić (65).

U prizemlju zgrade ima obrt za izradu šešira. Stanari su istrčali iz zgrade obavijene dimom. Požar su gasile tri vatrogasne ekipe. - Gorjelo je u podrumskom stanu. Brzom intervencijom spriječili smo širenje požara. U stanu smo našli tijelo muškarca - kazao je Tomislav Tomičić, voditelj vatrogasnog odjeljenja JVP Zagreb.

Sudjede pričaju kako su u tom podrumskom stanu živjeli beskućnici, te kako ih je znalo biti nekoliko. No da su tamo uglavnom spavala dvojica: Safet Mešić bivši branitelj star oko 50 godina i njegov prijatelj star oko 35 godina. Tijelo još uvijek nije identificirano. Obdukcija će pokazati uzrok smrti.

- Safet je u tom stanu živio bez struje. Morao se iseliti iz njega jer je bio nacionaliziran, pa vraćen. No pustili su ga da stanuje dok ne naše nešto. Išao je u braniteljske udruge i centar za socijalnu skrb tražiti da mu pomognu. Bio je bolestan, nitko se nije brinuo za njega. Često smo ga viđali pijanog - dodao je susjed Horvatić. 24 sata

26.05.2009. ...21:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters