ZA VATROGASCE IMA POSLA ALI NEMA PLAĆE
[ # ]

ZAGREB

Magdić je prozvao ministra financija Ivana Šukera i potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič za nepoštovanje kolektivnog ugovora i neisplatu plaća.Mladen Magdić upozorio je na poteškoće s kojima se uoči početka požarne sezone susreću vatrogasci

Početak sezone požara u Hrvatskoj vatrogasci čekaju bez plaće. Naime, neke vatrogasne postrojbe poput JVP-a Metkovića i JVP-a Ploča još nisu dobile plaću za travanj.

Image and video hosting by TinyPic

"Ministarstvo financija trebalo je doznačiti sredstva za isplatu plaća tim vatrogasnim postrojbama zaključno s 15. svibnja. Od tada je prošlo već tjedan dana, a vatrogasci još nisu dobili ni kunu", rekao je Slobodnoj Dalmaciji predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca u Sindikatu javnih službenika Mladen Magdić.

On je prozvao ministra financija Ivana Šukera i potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič za nepoštovanje kolektivnog ugovora i neisplatu plaća. Uputio je i prigovor zbog neangažiranja kanadera u gašenju velikog požara koji je u srijedu buknuo pokraj Stona jer se sva četiri kanadera trenutno nalaze na remontu u Zagrebu.

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković kazao je da angažiranje kanadera u tom slučaju nije bilo nužno jer je na terenu bilo pedesetak vatrogasaca koji su uspješno odradili posao. Dodao je da cijela protupožarna eskadrila prolazi uobičajenu proceduru pripreme za sezonu, uključujući i remont kanadera.

U MORH-u kažu da kanaderi ne bi ni mogli biti angažirani u gašenju požara na Pelješcu zbog jake bure, a to što se sva četiri nalaze na remontu opravdavaju činjenicom da protupožarna sezona još nije počela.Iako sezona požara u Hrvatskoj službeno počinje 1. lipnja, vatrogasci već imaju pune ruke posla. Nacional

22.05.2009. ...14:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters