EVAKUACIJA U II OSNOVNOJ ŠKOLI VARAŽDIN USPJELA
[ # ]

VARAŽDIN

Uz obilježavanje mjeseca zaštite od požara varaždinski su vatrogasci danas uspjeli spasiti sve učenike i nastavnike varaždinske Druge osnovne škole od fiktivnog požara. Riječ je o vatrogasnoj vježbi kojom je četrdeset vatrogasaca iz devet varaždinskih vatrogasnih društava spasilo zarobljenike na krovu pomoću košare na vatrogasnim ljestvama, a oni zatočeni na drugom katu škole skakali su na zračni jastuk.

Osim vatrogasaca, koji su demonstrirali njihovu sigurnost, sa nešto niže visine, prvog kata, skočio je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina Ivica Labaš rekao je da je vježba prošla po planu te da su djeca iskazala veliku disciplinu - iz škole su izašli za samo tri minute.

Time je i praktično provjeren teoretski plan evakuacije iz jedne od najvećih osnovnoškolskih ustanova u gradu Varaždinu, rekao je zadovoljan pokazanim znanjem i spremnošću varaždinskih vatrogasaca, predsjednik Gradske vatrogasne postrojbe Tomislav Bogović. radio Kaj

19.05.2009. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters