VATROGASCI I DALJE GASE POŽAR UGLJENA U RUDARSKOM KOMBINATU "KOLUBARA"
[ # ]

VREOCE

Požar koji je jučer izbio u staroj sušari "Prerade" Rudarskog kombinata "Kolubara" još uvjek nije ugašen. Formirana zajednička komisija "Kolubare" i EPS-a, koja treba da utvrdi uzroke požara i eventualnu odgovornost za njegovo izbijanje.

Gašenje požara u staroj sušari "Prerade" Rudarskog kombinata "Kolubara" u Vreocima još traje.Vatrogasna ekipa i dalje je preventivno anagžirana kako bi spriječila eventualnu ponovnu pojavu požara."I tokom noći, a vjerojatno i sutra, 20 ljudi i sedam vatrogasnih vozila bit će angažirano u Vreocima, jer su oštećene trake za iznošenje uglja", rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Predrag Marić.

"Vatrogasci gase sirovi ugalj koga je u momentu izbijanja požara bilo oko 500 tona", istakao je šef kabineta generalnog direktora kombinata Goran Perišić.Perišić je dodao kako gašenje sirovog lignita ide sporo s obzirom na to da on i dalje sagorjeva, zahvaljujući kisiku koji se oslobađa iz vode koju vatrogasci koriste za gašenje požara.

Vatrogasci ulaze u pogone stare sušare sa izo aparatima, ali još niko ne može procjeniti nastalu štetu."Najteži dio posla je gašenje ugljene prašine, koja je, kako se pretpostavlja, dovela do paljenja električnih kablova koje je izazvalo požar", objasnio je Perišić.Uz čelne ljude "Kolubare" i "Prerade", u Vreocima su danas bili državni tajnik u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Dušan Mrakić i zamjenik generalnog direktora EPS-a Dragan Tomić.

Očevid su obavili stručnjaci MUP-a Srbije, a formirana je i zajednička komisija "Kolubare" i EPS-a, koja treba utvrditi uzroke požara i eventualnu odgovornost za njegovo izbijanje.U momentu izbijanja požara u pogonima stare šušare bilo je oko 800 tona uglja, 300 tona sušenog i 500 tona sirovog lignita.U požaru, kao i tokom akcije gašenja, nije ozljeđen nitko od radnika i vatrogasaca iz Lazarevca, Obrenovca i Beograda, koji su sa 12 vozila uspjeli brzo lokalizirati i spriječiti njegovo širenje na pogone nove sušare za ugalj. RTS

09.05.2009. ...19:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters