VATROGASCI OD OPĆINE DOBILI NOVI PROSTOR
[ # ]

NJIVICE

Načelnik Općine Omišalj Tomo Sparožić u povodu obilježavanja Dana Svetog Florijana , zaštitnika vatrogasaca te Mjeseca zaštite od požara predsjedniku DVD-a Njivice, Miroslavu Klobučaru svečano je uručio ključeve novog prostora namijenjenog tamošnjim vatrogascima.

Općina je novi prostor, koji se nalazi u sklopu Društvenog centra Kijac otkupila te ga predala njivičkim dobrovoljnim vatrogascima na korištenje. Polivalentni prostor, naglašeno je prilikom primopredaje ključeva, moći će uz članove DVD-a Njivice koristiti i sve zainteresirane udruge i društva s područja omišaljske općine, a lokalni će vatrogasci, naglasio je Miroslav Klobučar, u idućem razdoblju prostor dodatno urediti i oplemeniti.

Svečanosti je nazočio i Dinko Petrov, zapovjednik JVP Krk koji je tom prigodom DVD-u Njivice predao na korištenje navalno vatrogasno vozilo koje je još prije pet godina, prije no što je vozni park krčkih profesionalnih vatrogasaca drastično obnovljen i moderniziran, bilo osnovno interventno vozilo JVP Krk. Vozilo je u dobrom stanju i dobro je očuvano, čulo se prilikom preuzimanja vatrogasnog kamiona, a opremljeno je i svim potrebnim uređajima i sredstvima za izlazak na požarišta.

Petrov je naglasio kako je cilj JVP Krk protupožarno zaštititi svaki dio otoka Krka i osigurati brzu reakciju vatrogasaca u slučaju incidenta. Zato se posredstvom Područne vatrogasne zajednice i ulažu značajna sredstva u sva otočna dobrovoljna vatrogasna društva, pogotovo ona koja su od centralne jedinice udaljena više od 15 minuta, zaključio je. Najmlađi članovi DVD-a nakon svečanosti izveli su i pokaznu vježbu. Novi List

09.05.2009. ...07:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters