PUŠTEN U RAD VATROGASNI OPERATIVNI CENTAR
[ # ]

ĐAKOVO

Povodom Dana grada i Mjeseca zaštite od požara Dobrovoljno vatrogasno društvo Đakovo organiziralo je Dane otvorenih vrata, a u sklopu te manifestacije u petak je pušten u rad Vatrogasni operativni centar koji je, kako je istaknuo zapovjednik Antun Jurman, opremljen suvremenom informatičkom opremom.

Image and video hosting by TinyPic

Ta oprema će ubrzati dojavu, intervenciju i omogućiti kvalitetniju zaštitu, te povezanost sa svim službama koje sudjeluju u akcidentrnim situacijama. Vrijednost opreme je 150 tisuća kuna, a sredstva su osigurali DVD,i Grad i Županija. Nova oprema ubrzala je i uzbunjivanje članova DVD-a prilikom intervencija, a do kraja godine očekuje se i kompletiranje opreme koja će omogućiti snimanje svih razgovora i vezu iz vatrogasnog operativnog centra s mjestom događaja od trenutka dojave do završetka intervencije.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đakovo, među prvima je u županiji koje je opremljeno na ovaj način, rekao je predsjednik Ivica Mandić, a gradonačelnik Ante Raspudić, uz čestitku i zahvalnost vatrogascima za njihov požrtvovni rad, istaknuo je da je DVD Đakovo jedina središnja postrojba u gradu kojoj treba stvoriti što bolje uvjete.

Image and video hosting by TinyPic

Zapovjednik Antun Jurman pojašnjava kako se investicija odnosi najvećim dijelom na računalnu softversku opremu, koja pruža suvremene tehničke mogućnosti za organizaciju intervencije, praćenje njezina tijeka i zaključno izvješće sa svim relevantnim podacima.Nova je mogućnost uspostavljanje konferencijske veze s policijom, Hitnom pomoći, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, kao i tehničkom službom Hrvatskih autocesta. Predsjednik DVD-a Ivica Mandić rekao je da protupožarnu postrojbu čini 80 operativaca, što najbolje govori o popularizaciji đakovačkoga vatrogastva koje gaji tradiciju dugu 137 godina.

Kao središnja vatrogasna postrojba, DVD Đakovo, kako je rečeno na svečanosti puštanja u rad operativnog centra, nadzirat će i dionicu Slavonike od Sredanaca do Čepina.Manifestacija Dani otvorenih vrata počela je u četvrtak posjetom najmlađih Đakovčana.DVD usto najavljuje za sutra izložbu nove i stare protupožarne opreme, seminar o plamenim udarima, atraktivne vježbe i zahtjevne tehničke intervencije, ali i večernji koncert kulturno-umjetničkih društava. Dani otvorenih vrata potrajat će do kraja svibnja do kada, nakon jučerašnjeg prvoga posjeta, slijedi još nekoliko posjeta vrtićkih skupina vatrogascima. radio Đakovo i Novi radio Đakovo

08.05.2009. ...15:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters