JASKANSKIM VATROGASCIMA STIGLA NOVA CISTERNA
[ # ]

JASTREBARSKO

Nova autocisterna, vrijedna 1,5 milijuna kuna od ovog je tjedna u vlasništvu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarskog.

Povodom blagdana svetog Florijana i 120. obljetnice DVD-a Jastrebarsko, ključevi novog vozila uručeni su predsjedniku tog društva. - Mi smo super zadovoljni, ovako krasna mercedes cisterna zbilja će zadovoljit sve naše potrebe, kazao nam je Stjepan Preprotić.

-Ovakvo vozilo nije samo strateški važno kao pripomoć kod gašenja požara u slučaju pada sustava hidrantske mreže, nego je važno za grad i širu okolicu u slučaju zamućenja izvora pitke vode, jer može opskrbiti građane u slučaju potrebe, kaže pak Igor Medvedovski, zapovjednik jaskanskog DVD-a.

Novo je vozilo dar Ministarstva gospodarstva, a ovom je donacijom država uštedjela gradu milijun i pol kuna. Nakon prošlotjedne 7 milijuna kuna teške investicije HEP-a, ovo je već u kratkom roku druga velika državna pomoć gradu Jastrebarskom. Gradonačelnik Boris Klemenić prokomentirao je te činjenice slijedećim riječima: - Ovo je pokazatelj da naše ljude treba podržat kad odlaze na određene funkcije, a oni imaju obvezu vratit građanima grada ovakvim poklonima, koji su na dobrobit za sve nas zajedno.

Svoje obećanje dato jaskanskim vatrogascima na njihovoj godišnjoj skupštini jučerašnjim je danom ispunio Miljenko Pavlaković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, koji je o ovoj donaciji rekao; - Ja se nadam da će ona služiti na dobrobit ne samo društvu, već svim građanima Jastrebarskog, kada zatreba a svi se nadamo da će ona u naravi čim manje trebati. radio jaska

05.05.2009. ...23:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters