JVP SAMOBOR U PROŠLOJ GODINI IMAO 226 INTERVENCIJA
[ # ]

SAMOBOR

Vjerojatno je vrlo malo onih koji ne znaju da se 4. svibnja slavi sveti Florijan – zaštitnik od vatre i zaštitnik vatrogasaca. Stoga je vrlo simbolično i 185. sjednica samoborskog Gradskog poglavarstva, održana upravo 4. svibnja, bila u znaku vatrogastva. Naime, na dnevnom redu našlo se izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Samobor, a u gradsku vijećnicu su kao gosti došli zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković i zapovjednik samoborske Vatrogasne zajednice Vladimir Domin.

Image and video hosting by TinyPic

Uvodno je govorio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Radovanić, u čijoj se nadležnosti nalazi vatrogastvo. On je istaknuo da je Javna vatrogasna postrojba u prošloj godini imala 226 intervencija, a da su prevladavali požari (bilo ih je 119, od kojih 38 na objektima, 7 na prometnim sredstvima te 74 na otvorenom prostoru). Preostali broj otpada na razne tehničke intervencije. Istaknuo je Radovanić i dva bitna elementa u odnosu Grada i vatrogasaca, a to su usvajanje nove Procjene ugroženosti od požara u studenom 2008. te nabava novog navalnog vozila.

Nastavljena je i kupnja tzv. sitne opreme. Istaknuto je i da je u 2008. bilo 10% manje intervencija u odnosu na 2007. godinu. Kao problemi koje treba riješiti istaknuta je gradnja novog vatrogasnog doma, gdje se pomaci očekuju ove godine, a neriješen je i dalje odnos sa Svetom Nedeljom, jer je na tom području javna vatrogasna postrojba imala 49 intervencija, a susjedi su za to platili po priloženim fakturama, dok ne sudjeluju u financiranju tzv. hladnog pogona. Što se tiče ukupnih prihoda, oni su u 2008. iznosili 4.126.2205 kuna, od toga iz decentraliziranih funkcija došlo je 3.051.945 kuna, dok je iz gradskog proračuna osigurano 1.074.260 kuna.

U samoborskoj su postrojbi, zajedno sa zapovjednikom, zaposlena 22 vatrogasca, koji rade u četiri smjene. Javna vatrogasna postrojba skrbi o 250 km2 površine u Samoboru (na kojoj živi 42 i pol tisuće stanovnika) te o 42 km2 područja susjednog grada Svete Nedelje i tamošnjih 22.000 stanovnika.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković zahvalio je Gradskom poglavarstvu na podršci i suradnji, pojasnivši i obim intervencija u Svetoj Nedelji. Na podršci i čestitkama zahvalio je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Vladimir Domin u ime 1200 samoborskih vatrogasaca. S druge strane, članovi Poglavarstva čestitali su vatrogascima njihov blagdan i pohvalili rad. grad Samobor

05.05.2009. ...18:00 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters