VLAK PUN PLINA UMALO ZAVRŠIO U SAVI
[ # ]

ZAGREB

Zbog ulegnuća mosta teretni vlak koji je kretao iz Ranžirnog kolodvora s lokomotivom i dijelom vagona je prešao, a dio je ostao na mostu video

Most preko rijeke Save kraj Žitnjaka ulegnuo se u ponedjeljak oko 22.30 sati nakon što je preko njega prošao teretni vlak pun plina, izvijestila je šefica Korporativnih komunikacija HŽ holdinga Vlatka Škorić te dodala da u nesreći nitko nije ozlijeđen, a lokomotiva i 40 vagona nisu oštećeni.

Zbog ulegnuća mosta teretni vlak koji je kretao iz Ranžirnog kolodvora u Zagrebu prema Sesvetama s lokomotivom i dijelom vagona prešao je most, a dio vagona se zaustavio na mostu. Nakon što su na teren izašli djelatnici HŽ-a, policija i JVP Zagreb koji je osiguravao mjesto ulegnuća promjera oko 1,5 metara sa 10 vatrogasaca i 4 vozila.ŽC 112 o događaju je kontaktirao dispečera HŽ-a, obavijestio nadležne osobe u gradu Zagrebu i pročelnika PUZiS.

Nakon konzultacija, odlučeno je da se kompozicija rastavi i svaki vagon izvuče na svoju stranu, što je i učinjeno prema informaciji koju je dispečer HŽ-a prenio ŽC 112 Zagreb 31. ožujka u 01:16 sati.U 01:23 sati dispečer HŽ-a je javio ŽC 112 da su maknuli vagone i da je opasnost prošla, međutim željeznički promet mostom je do daljnjeg obustavljen zbog sanacije.

Neposredno prije još jedan teretni vlak prošao je istom prugom bez problema. Škorić navodi da je pruga do daljnjega zatvorena za promet, ali s obzirom da je riječ o dionici na kojoj se odvija samo teretni promet, putnički prijevoz na zagrebačkom području odvijat će se bez poteškoća.

31.03.2009. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters