DAN CIVILNE ZAŠTITE OBILJEŽILI NA SEKULINAMA
[ # ]

MOLVE

Podravsko-prigorski pripadnici policijskih i vatrogasnih postrojbi, Crvenoga križa i Područne uprave za zaštitu i spašavanje, Dan civilne zaštite obilježili su okupljanjem te smotrom vozila i opreme kod Ribičkog doma na Sekulinama u molvarskoj općini.

Podravsko-prigorski pripadnici policijskih i vatrogasnih postrojbi, Crvenoga križa i Područne uprave za zaštitu i spašavanje, Dan civilne zaštite obilježili su okupljanjem te smotrom vozila i opreme kod Ribičkog doma na Sekulinama u molvarskoj općini. Prije razgledanja i prikaza osposobljenosti za zaštitu od poplava, demonstracije rada vatrogasnih ljestvi i čamaca za spašavanje, svečanu sjednicu održali su članovi županijskog Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva Civilne zaštite. Tom prilikom načelnik Stožera, dožupan Vjekoslav Flamaceta najavio je formiranje četiri središta s opremom za zaštititu od poplava.

- Kod Legrada ćemo osigurati jedno spremište, zatim u prostoru nekadašnje karaule kod mosta Botova, zatim u Repašu gdje Hrvatske vode već imaju svoj prostor i četvrti će biti karaula Mekiš u Sesvetama gdje će isto tako biti smještena i sredstva i sve ono što je potrebno za efikasnu obranu od poplave, a na tim relacijama će biti smješteni i čamci, pojasnio je dožupan Flamaceta.

U društvu domaćina, molvarskog načelnika Ivana Kolara, novonabavljene čamce i opremu razgledao je župan Darko Koren sa suradnicima i načelnicima općina kroz koje protječe Drava. Jedno od plovila je 5-metarski aluminijski čamac koji su zajednički kupile općine i Županija i opremile ga motorom od 25 konjskih snaga. Drugi pak je gumeni čamac kojim je krajem prošle godine opremljena postaja granične policije, a njegov 60 'konja' snažan pogon služit će za nadzor državne granice te za traganje i spašavanje osoba na 60-tak kilometara Drave, njezinim pritocima i jezerima. opširnije

02.03.2009. ...15:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters