10 USPJEŠNIH GODINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA SISKA
[ # ]

SISAK

Na sjednici Predsjedništva i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Siska analizirani su rezultati rada Vatrogasne zajednice grada Siska u proteklih deset godina te je zaključeno kako je proteklo desetogodišnje razdoblje bilo izuzetno uspješno.

-Nabavljeno je 12 vatrogasnih vozila i to za DVD-e Budaševo, “Mladost” Sisak, Sisak, Greda, Jazvenik, Sela, Topolovac, Preloščica, Gušće, Čigoć, Kratečko, Mužilovčica. Nabavljena je osobna i skupna zaštitna vatrogasna oprema za 17 DVD-a te je preostala još Lonja za opremanje – rekao je tajnik VZG Sisak Gojko Rakarić.

U pogledu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca, svake su se godine provodili programirani stručni tečajevi što je rezultiralo stvaranju više razine stručnog znanja i osposobljenosti vatrogasaca za provedbu preventivnih i operativnih mjera zaštite od požara.

-Vodstvo Vatrogasne zajednice uspješno organizira i provodi vatrogasna natjecanja vatrogasaca i natjecanje djece i mladeži, a uz zadovoljstvo postignutim rezultatima dodatno pospješuju unapređivanje našeg vatrogastva u cjelini – dodaje Rakarić.Posebno je istaknuta aktivna i korektna suradnja predsjednika Vatrogasne zajednice Ivice Šolaje, Grada Siska i gradonačelnika Dinka Pintarića.

-Grad Sisak je s pažnjom i razumijevanjem pratio rad Vatrogasne zajednice, a kroz kontinuiranu i plansku financijsku podršku omogućili su da Vatrogasna zajednica u svom radu stvori uspješne rezultate - zaključio je Rakarić.Na sjednici Predsjedništva i Zapovjedništva VZG Siska jednoglasno je donesena odluka da se na razini Grada Siska dodijeli odgovarajuće priznanje predsjedniku VZG Siska Ivici Šolaji koji je svoju dužnost u proteklom desetogodišnjem razdoblju obnašao volonterski što iziskuje, kako je rečeno, puno odricanja i korištenja slobodnog vremena za potrebe dobrovoljnog vatrogastva. sisak.hr

23.02.2009. ...15:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters