POGINUO BJEŽEĆI OD VATRE
[ # ]

KRALJEVO

Nedeljko Gizdavić (67), inženjer iz Kraljeva, izgorio je jučer u požaru koji je izbio u 15.30 u ulici Cara Dušana 53, u zgradi poznatijoj kao „Beli dvor“.

U trenutku kada je izbio požar na trećem katu, osim Gizdavića nikoga nije bilo u stanu sa brojem 8. Ubrzo pošto je plamen zahvatio još tri stana, vatrogasci su stigli na mjesto događaja, a vatrenu stihiju su uspjeli lokalizirati tek dva sata kasnije. Prema neslužbenim saznanjima, nesretni Gizdavić pokušao je ugasiti požar, ali ga je veliki plamen odbacio na terasu, sa koje je pao na pločnik ispred zgrade! Dušan Bekčić, jedan od očevidaca, našao se u dvorištu zgrade desetak sekundi poslije pada Gizdavića.

- Bilo je jezivo. Kleknuo sam pored susjeda da mu opipam puls, ali već je bio mrtav. Drugim riječima, ispečen, jer mu je vatra nagrizla odjeću i meso. Nije uspio spasiti se - rekao je Bekčić.Ostali stanari zgrade evakuirani su u rekordnom roku, iako vatrogasna jedinica nije mogla priči mjestu požara zbog zakrčenih protupožarnih puteva! Na mjesto događaja ubrzo su stigli i istražni sudac, kao i mrtvozornik Zdravstvenog centra „Studenica“.

Nedeljko Gizdavić bio je poznati kraljevački inžinjer i zamjenik direktora kraljevačke Direkcije za planiranje i izgradnju. Uzrok požara za sada je nepoznat. Alo

23.02.2009. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters