POŽAR STANA U TRATINSKOJ ULICI
[ # ]

ZAGREB
Pišu: Matija Veličan ,M. Bratović, I. Živko

Požar koji je izbio u stanu u Tratinskoj 62 još uvijek nije pod kontrolom, a prometovanje javnog gradskog prijevoza je obustavljeno.Vlasnik stana ne radi, a susjedi kažu da je stan bio pun smeća i robe. Nije imao struju pa misle da je zapalio svijeću, zbog koje je buknuo požar VIDEO

Danas oko 14 sati i 34 minute izbio je požar u jednom stanu u Tratinskoj ulici na broju 62. Prema informacijama iz PU zagrebačke gašenje buktinje je još uvijek u tijeku.Zbog vatrogasnih kola na pruzi tramvajski je promet u smjeru Remize u potpunosti obustavljen.

Osim nepodnošljiva smrada koji se širi zgradom, susjedi godinama trpe njegovo verbalno i fizičko zlostavljanje. Prije Domovinskog rata godinu i pol proveo je iza rešetaka jer je susjeda izbo nožem. Nakon odležane zatvorske kazne vratio se i nastavio po starom. Nedavno je nasrnuo i na Mirtu Vračar (63) i to zato što nije dala da boce odlaže u podrumu. U stanu, naime, više nema mjesta.

Stanari su se godinama žalili Gradu, Zavodu za javno zdravstvo, inspekciji, čak su ga htjeli poslati na liječenje, ali svi nadležni ustvrdili su isto: stan je njegov i on u njemu može raditi što želi. Dok su se vatrogasci mučili s gomilom stare odjeće, točnije bacali je kroz balkon u kamion, na ulici se pojavio Kolak, koji je navodno pobjegao kad je vidio da gori.

-"Smeće u stan nanosi više od 15 godina. Nemojte ga žaliti jer je opasnost za nas susjede", očajno je govorila Sunčana Hrvatin-Kunić, koja živi u zagrebačkoj Tratinskoj ulici. Franjo Kolak (58) živi kat iznad nje. Njegov stan planuo je u utorak nešto iza 14 sati. On nije bio doma. Vatrogasci su brzo stigli i satima su imali pune ruke posla. Iz stana su morali iznositi smeće, koje je vlasnik ondje nakupljao godinama. Kolak ondje živi cijeli život. Nezaposlen je i skuplja boce. Kako tvrde susjedi nije plaćao režije te su mu isključili struju i vodu. Osim plastičnom ambalažom, stan je dupkom napunio odjećom. Pred zgradu je došao oko 16 sati.

- "Sve su to moje dragocjenosti. Nisam imao struje, ali u stanu nikad nisam palio svijeće. Stan su mi zapalili susjedi, jer sam Hrvat. Htjeli su napraviti Veliku Srbiju" - vikao je Kolak. Ipak, susjedi sumnjaju da je upravo plamen svijeće izazavao požar.

- "Ponekad je u stanu bilo svjetlo. Sigurno je palio svijeće" - vjeruje susjeda Mira Vračar. Dodaje da je Kolak godinama vrijeđa. I ostali susjedi to potvrđuju. Tvrde da je jednog susjeda napao i nožem, zbog čega je godinu i pol odležao u zatvoru. Vatrogasci još iznose zapaljive stvari iz stana te je i policijski očevid u tijeku. Javno / 24 sata

17.02.2009. ...17:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters