ZAPADNI ZAGREB OSTAO BEZ GRIJANJA
[ # ]

ZAGREB

Jutros oko 5 i 30 puknula je magistralna cijev u zagrebačkoj toplani u Zagorskoj ulici. Puknuće je izazvalo poplavu, toplana je isključena, a cijeli zapadni dio Zagreba ostao je bez grijanja, odnosno oko 200.000 ljudi.

Vatrogasci od jutra ispumpavaju vodu, no još nije poznato koliko će vremena biti potrebno za otklanjanje kvara, uzrokovanog najvjerojatnije starošću cijevi. Nije tajna da je veliki broj vodoopskrbnih cijevi u Zagrebu velike starosti, imamo neke cijevi koje su od početka vodoopskrbne djelatnosti, dakle cijevi od 100 godina, rekao je predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović.

Radnici Elektrane-toplane Zagreb nastojat će tijekom iduća 24 sata otkloniti kvar na postrojenju nastao puknućem magistralnog voda Vodoopskrbe i odvodnje u krugu pogona kako bi grijanje ponovno proradilo.Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas pogon te rekao da će se o točnim uzrocima kvara, nastaloj šteti i troškovima sanacije moći govoriti tek kada se građanima vrati grijanje a što je sada prioritet.HEP-Toplinarstvo poziva potrošaće na strpljenje. HRT + VIDEO

16.02.2009. ...13:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters