ČLANOVI DVD ŠĆITARJEVO UČESTVOVALI U HUMANITARNOJ AKCIJI
[ # ]

VELIKA GORICA

Humanitarnom akcijom pripremanja Turopoljske kotlovine u nedjelju, na platou oko Pučkog učilišta, prikupljeno je gotovo pet tisuća kuna za uređenje sportske dvorane Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Kotlovina, grah ili gulaš zamirisali su Goričanima već u prijepodnevnim satima, pa su u kratkom vremenu pohitali kupiti i kušati fine turopoljske specijalitete.

Svatko na svoj način, i prema tajnim receptima, kotlovinu su pripremali dečki iz UVDR-a, članovi DVD-a Ščitarjevo, Udruga planinara Velika Gorica te skupina „Nas četiri“. Udruga vinara i vinogradara Grozd, uz finu kotlovinu imala je i najbolje vino. -Ovo je predsjednički Pinot-, pohvalio se meštar Udruge, predsjednik Vlado Mikulčić. Najbrža prodaja zabilježena je kod članova Plemenite općine Turopoljske na čelu sa županom Franjom pl. Kosom, a svoje su umijeće predstavili i budući ugostitelji Radivoje Jovičić i glavni kuhar, promovirajući Krčmu „Turopoljski top“ koja će uskoro biti otvorena u prostorima dvorca Stari Grad Lukavec. Da imaju nadaleko poznatu kotlovinu pohvalili su se i članovi OSS-a Buševec pod stručnim vodstvom kotlovina- majstora Dude Bedeka. -Ova je kotlovina mirisala od Litve do Mađarske, prešla je cijelu Europu i vele da bolje nema-, pohvalili su se kuhari iz Buševca.

Posjetitelji su mogli degustirati i kupiti i kuhanog vina, finih fašničkih krafni, a oni najhrabriji dali su se u ruke stručne „kozmetičarke“ koja je predvodila tim „face paintera“. Naravno, nije nedostajalo ni dobre glazbe za koju su bili zaduženi tamburaši iz Mičevca dok su „kotlovinaše“ bodrili buševski tamburaši uz malo pojačanje sa strane. RVG

15.02.2009. ...15:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters