OPĆINA LIPOVLJANI PODRŽAVA NABAVKU VATROGASNE OPREME I VOZILA
[ # ]

LIPOVLJANI

Zapovjednik VZO Lipovljani Zlatko Pješ obrazložio plan ZOP-a na području općine.U odnosu na prošlu godinu povečala se razina protupožarne zaštite.Prioritet je naglašen na nabavku vatrogasnog vozila za potrebe DVD Kraljeva Velika.

Prilikom usvajanja prijedloga Procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija i Plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija za područje Općine Lipovljani koje je sa stručnog stajališta obrazložio Zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Lipovljani gospodin Zlatko Pješ, uz usvajanje spomenutih prijedloga članovi poglavarstva jednoglasno su izrazili podršku vatrogascima za dosadašnju nabavu vatrogasne opreme i vozila, odnosno za do sada provođenu izobrazbu i obuku vatrogasnih kadrova.

Spomenutom izobrazbom i nabavom ispunili su se prije postavljeni uvjeti za usvajanje prijedloga spomenutih dokumenata, a što je važnije, ocjenjeno je, u proteklih nekoliko godina znatno se povećala razina protupožarne zaštite na području općine i samim time sigurnost naših sugrađana.

Uz prijedlog za usvajanje spomenutih dokumenata na Općinskom vijeću, članovi poglavarstva iskazali su posebnu podršku prijedlogu Zapovjednika Vatrogasne zajednice za nastavak i kontinuiranu nabavu vatrogasne opreme, odnosno za nastavak izobrazbe i obuke vatrogasaca, vatrogasnih dočasnika i časnika.

Ovom prilikom je posebno naglašena potreba što hitnije nabave vatrogasnog vozila sa pripadajućom vatrogasnom opremom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika uz naglasak da su sredstva već nekoliko godina uzastopno osigurana u općinskom proračunu, odnosno u proračunu Vatrogasne zajednice Općine Lipovljani.

Što se tiče usvojenih prijedloga spomenutih dokumenata oni ne donose posebne novosti u organizaciji protupožarne zaštite na području općine, ali daju vatrogascima pravni okvir i dodatnu financijsku sigurnost u daljnjem obavljanju njihove djelatnosti, kako u odnosu na samu općinu, tako u odnosu na državne i ostale nadležne službe. općina Lipovljani

14.02.2009. ...11:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters