SKUPOCJENA VILA IZGORJELA NA PLANINI MAJEVICA
[ # ]

SREBRENIK

Na vikendici Hasana Sarajlića, vlasnika firme "Kopeks-Sarajlić" Srebrenik, koja se nalazi na lokalitetu Golo brdo, na samom vrhu planine Majevice, oko 23 sata izbio je požar.

Uzroci se još ispituju, a vatra je izbila u jednoj od prostorija na drugom katu, a potom se velikom brzinom proširila na ostale katove i prizemlje jedne od najljepših vikendica na planini Majevici. Nakon što se aktivirao protupožarni alarm, čuvar objekta i nekoliko vlasnika obližnjih vikendica protupožarnim aparatima pokušali su ugasiti vatru, a ubrzo su na mjesto događaja stigli i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik.Međutim, imajući u vidu činjenicu da je vikendica najvećim dijelom građena od drveta, uprkos nadljudskim naporima vatrogasaca, ništa se nije moglo učiniti.

- Pošto smo vidjeli da je plamen već zahvatio cjelokupnu drvenu konstrukciju vikendice, glavnu pažnju usmjerili smo na spašavanje drvene garaže udaljene nekoliko metara i predajnika lokalnog radija, te na iznošenje plinske boce i hlađenje rezervoara u kojem se nalazilo lož-ulje za centralno grijanje, u čemu smo u potpunosti uspjeli - ističe Raib Džaferović, zapovjednik PVJ Srebrenik.

Desetak srebreničkih vatrogasaca uspjelo je tek oko 4 sata ujutro staviti požar pod kontrolu i spriječiti širenje vatrene stihije na susjedne objekte, šumski kompleks i veliki broj vikendica. Od prelijepog objekta za odmor ostalo je samo zgarište, a uz cjelokupan namještaj i kućanske aparate izgorio je i veliki broj lovačkih trofeja i prepariranih rijetkih životinja koje je vlasnik ustrijelio u lovištima u Africi, Hrvatskoj, Sloveniji i BiH.Ukupna materijalna šteta, prema procjeni predstavnika firmi koje su gradile veleljepnu vilu na vrhu planine Majevice, iznosi preko milijun maraka. Očevid na mjestu događaja obavili su inspektori protupožarne zaštite MUP-a Tuzlanskog kantona. Dnevni avaz

12.02.2009. ...18:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters