POŽAR PROGUTAO NOVOOTVORENI HOTEL
[ # ]

PEKING

Požar koji je zahvatio kompleks zgrada kineske televizije progutao je novotvoreni hotel, a buktinju je uzrokovao novogodišnji vatromet. VIDEO

U nesvakidašnjem požaru koji je večeras izbio kompleksu budućeg sjedišta televizije CCTV u Pekingu, jednom od simbola moderne arhitekture u kineskoj prijestolnici, uništena je nedovršena zgrada hotela u izgradnji.

Iz zgrade zahvaćene požarom vatra se dizala na visinu od desetak metara i odražavala se na staklima obližnjeg tornja CCTV-a. Dok su vatrogasci gasili požar, više stotina znatiželjnika je promatralo prizor i snimalo ga mobitelima.

Kako je javila agencija Xinhua, hotel koji pripada lancu Mandarin Oriental, unutar kompleksa zgrada koji je još nedovršen, a u kojemu će biti sjedište kineske javne televizije CCTV, a ista agencija zasad nema informacija o mogućim žrtvama. .

Toranj CCTV-a koji je projektirao nizozemski arhitekt Rem Koolhaas nije u požaru, kako se čini, pretrpio nikakva oštećenja.

Kompleks je jedan od simbola avangardne arhitekture nastale u prigodi održavanja Olimpijskih igara u Pekingu. O tornju CCTV-a mnogo se pisalo zbog njegova smjelog projekta: dva veoma visoka nebodera nagnuta su prema unutra, a vrhovi su im međusobno povezani.

Požar je izbio u času kada se završavao raskošni vatromet u prigodi završetka proslave kineske nove godine. Uzrok požara još nije poznat. opširnije

09.02.2009. ...23:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters