NOVO VATROGASNO SPREMIŠTE U BEGOVU RAZDOLJU
[ # ]

BEGOVO RAZDOLJE

Nabavkom novih, modernih, dobro opremljenih navalnih vozila i raznovrsne vatrogasne opreme, ostvario se dugogodišnji san mnogih generacija mrkopaljskih i sungerskih vatrogasaca, a lanjskom proslavom 110. obljetnice osnutka mrkopaljskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, dokazano je da je vatrogastvo na području Općine Mrkopalj od davnih vremena jedna od bitnih aktivnosti njezinih mještana, ali i da se i danas taj oblik društvenog djelovanja ne zanemaruje.

No, vrijedni vatrogasci nisu stali na tome, već su krenuli u novi pothvat, u izgradnju novog vatrogasnog spremišta u Begovom Razdolju. Objekt je izgrađen na novoj lokaciji, a u njegovu izgradnju 110 tisuća kuna uložila je Općina Mrkopalj, dok je s iznosom od 70 tisuća kuna ovaj značajan projekt, ne samo za Begovo Razdolje već i za cijelu općinu, pomogla i Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije. Kao što je vidljivo na fotografiji, objekt je izgrađen, postavljen je krov te prozori i bočna vrata. Voda je dovedena do samog objekta pa u 2009. godini vatrogascima preostaje postaviti ulazna vrata, urediti zgradu izvana, u unutrašnjosti objekta razvesti instalaciju struje i vode te urediti zidove kako bi spremište bilo spremno za uporabu.

Svakako valja napomenuti da velik dio zasluga za izradnju ovog objekta pripada vrijednom rukovodstvu mrkopaljskog DVD-a, posebno predsjedniku Marinku Gašparcu, koji koristi ovu prigodu kako bi zahvalio pomagačima, Općini Mrkopalj i VZ PGŽ te kako bi izrazio nadu da će obje institucije i dalje financijski pomagati u poslovima oko dovršetka objekta, za što će u 2009. godini biti potrebno još 100 tisuća kuna. Važna činjenica jest i da je sve građevinske radove na razdoljskom vatrogasnom spremištu izvodilo domaće komunalno poduzeće "Mrzle drage" koje je dobilo taj posao na natječaju kojeg je raspisala Općina Mrkopalj. U 2009. godinu Razdoljčani su ušli bogatiji za ovaj vrijedan objekt, a nadamo se da će 2010. moći i dočekati u njegovim uređenim prostorijama. opširnije

08.02.2009. ...11:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters