VATROGASCI GA IZVUKLI , LJEČNICI REANIMIRALI ALI NAŽALOST DJEČAK JE UMRO
[ # ]

BUZET

Trinaestogodišnji dječak I. G. iz sela Kosorige smrtno je stradao u subotu oko 11.30 sati, prilikom oranja njive 600 metara južno od sela. Dječak je traktorom vukao, uz pomoć lanca duljine 4,5 metara, drugi traktor kojim je upravljao njegov otac (39). U jednom je trenutku otac zaustavio traktor kako bi podesio plugove, a 13-godišnjak je, iz sada neutvrđenih razloga, naglo pokrenuo traktor. Došlo je do zatezanja lanca, podizanja prednjeg dijela traktora i pada na 13-godišnjaka, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjesta događaja.

Na teren su izašli vatrogasci i Hitna medicinska pomoć, ali dječaku nije bilo spasa. - Naša ekipa stigla je ubrzo na mjesto nesreće, ali je dijete na žalost već bilo mrtvo ispod traktora. Najprije su ga vatrogasci izvlačili, a potom je buzetska Hitna pomoć pokušala reanimirati dijete, ali mu nije bilo pomoći. Bila je to doista šokantna situacija, a traktor je cijelom težinom prignječio dijete - kazala je dr. Mirta Čaleta iz buzetske hitne pomoći za 24sata.

Dječakov otac strašno je proživljavao tragediju koja je zadesila cijelu obitelj. Neki mještani nagađaju da je dječak najvjerojatnije naglo pustio kvačilo i traktor podignuo na zadnje kotače i prevrnuo.Istražna sutkinja Sena Midžić-Putinja, naložila je obdukciju tijela dječaka i vještačenje traktora.Dječakova obitelj ima još dvoje djece, a on je bio učenik 7. razreda buzetske osnovne škole Vazmoslava Gržalje. barkun

31.01.2009. ...21:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters