VATROGASCIMA MOSTARA NEDOSTAJU OPREMA, VOZILA I MLADI KADAR
[ # ]

MOSTAR

Oprema, vozila i cisterne profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su stari i dotrajali, zbog čega vatrogasci upozoravaju kako će, ukoliko se ništa ne učini, predstojeće ljeto dočekati nespremni.

Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Mostar upozoravaju da je većina njihovih vozila stara preko 30 godina, te da je prosječna starost vatrogasaca oko 45 godina. "Mlaznice obnavljamo svake godine, ali cisterne nam u svakom slučaju mogu zakazati", kaže Petar Jurić, zapovjednik profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

„Što se tiče tehnike, situacija je ista kao i prošle godine. Ono što imamo održavamo i to je sve što možemo učiniti. Mlađe vatrogasce ne znam kada smo zaposlili, barem nismo primili nikoga od kada sam ja ovdje zaposlen. Treba dodati i to da nam svake godine obolijevaju novi ljudi, zbog težine ovoga posla, a nemamo mogućnosti primiti nove ljude „ kaže Petar Jurić.

Dodaje i to da bi vatrogasnoj jedinici Mostar trenutno od velike pomoći mogle biti i male pokretne cisterne koje koštaju oko 30 tisuća KM, prilagođene za terene, koji se nalaze oko grada Mostara, kako bi na taj način mogli bliže prići požaru, a da vatrogasci ne bi iscrpili svu svoju snagu dok prijeđu put od vozila do požara.Možda bi bilo dobro da gradske vlasti započnu razmišljati kako će osigurati 30 tisuća KM za nabavku ovih vatrogascima prijeko potrebnih vozila, s obzirom na to da se bliži ljeto, a sa ljetom i rizik od izbijanja požara. rtvmo

30.01.2009. ...20:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters