SARAJEVSKI VATROGASCI IZVLAČILI MLADIĆE IZ SMRSKANOG VOZILA
[ # ]

SARAJEVO

U bolnici Koševo zadržani vozač Nedim Lojo (25) te suputnici Elmedin Lelo (24) i Adnan Bahtanović (26)...

U ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, jučer oko tri sata dogodila se prometna nesreća u kojoj je Nedim Lojo (25), vozeći automobil "reno klio" izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stup ulične rasvjete.

Tom prilikom vozač Lojo je slomio desni kuk i zadržan je na Odjelu ortopedije bolnice Koševo.Putnik iz vozila Elmedin Lelo (24) sa Sokoca, nastanjen u Sarajevu, dovezen je na CUM Koševo sa, kako nam je potvrđeno, teškom politraumom. Slomljena mu je karlica, vilica te nekoliko rebara i on je u teškom stanju smješten na Odjel intenzivne njege, dok je suputnik Adnan Bahtanović (26) iz Sarajeva zadobio frakturu obje šake, karličnog pojasa, preponskih kostiju i lijeve nadlaktice, te je zadržan na Ortopediji bolnice Koševo.

Lakše tjelesne ozljede zadobio je i suputnik O. E. (26) iz Sarajeva, a lječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".U nesreći je automobil u potpunosti uništen, a nakon dojave na mjesto događaja stigli su i sarajevski vatrogasci, koji su sjekli vozilo kako bi ozljeđene mladiće izvukli iz vozila. Na mjestu događaja ubrzo su se našli i djelatnici Hitne pomoći koji su, nakon što su izvučeni, ozljeđene prevezli u bolnicu Koševo.Očevid su na mjestu događaja obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon toga, uništeni automobil prevezen je u krug policije zbog vještačenja. Dnevni avaz

30.01.2009. ...15:27 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters