U BRODOGRADILIŠTU SMRTNO STRADAO RADNIK
[ # ]

PULA

Karoj Kalman (43) iz Nove Pazove u Srbiji smrtno je stradao u čevrtak u Tehnomontovom brodogradilištu na Fiželi u Puli **** Kalman je stradao oko 10.45 sati na radnoj platformi i to dok je u tanku brodske sekcije radio na elektrolučnom zavarivanju elektrodom prethodno montiranih elemenata sekcije.

Uzroci nesreće još nisu do kraja rasvjetljeni, no kako smo neslužebno saznali, uslijed zavarivanja uski prostor sekcije brzo se punio plinom, te se nesretni Kalman zbog nakupljenih plinova onesvijestio.Tako onesviještenog pronašao ga je kolega koji ga je pokušao izvući, no to nije uspio učiniti. Ubrzo su na mjesto stradavanja stigli vatrogasci i hitna medicinska pomoć no za Karoja Kalmana pomoći više nije bilo.

Karoj Kalman bio je zaposlen u tvrtki Pesting Invest d.o.o. Nova Pazova, odnosno njihove pulske podružnice koja je Tehnomontov kooperant.

– U stogodišnjoj djelatnosti našeg brodogradilišta na ovoj lokaciji ovo je prva teška nesreće na radu sa smrtnim posljedicama te smo svi zaposlenici ganuti ovim događajem. Nesreća nas je teško pogodila – stoji u priopćenju direktora Tehnomont brodogradilišta Miljenka Brnića. Karoj Kalman je iza sebe ostavio suprugu i dvoje malodobne djece. Slobodna Dalmacija

22.01.2009. ...13:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters