16 OZLJEĐENIH U PREVRTANJU AUTOBUSA
[ # ]

BALE

Jutros oko 7 sati na cesti Bale-Sošići kod skretanja za Krmed prevrnuo se autobus danskih registracijskih oznaka sa šezdesetak učenika koji su jučer ujutro u 9 sati krenuli iz Randersa u Danskoj za Pulu. Prema prvim informacijama policije nitko nije teže ozlijeđen. VIDEO

Tijekom jutarnjih sati, šesnaestoro ozlijeđenih je primljeno u pulsku Opću bolnicu, ali je na promatranju zadržan samo jedan učenik. Preostali su bili zbrinuti u školskoj sportskoj dvorani u Balama gdje su im pomoć pružili vatrogasci, liječnik iz Bala i djelatnici Hitne pomoći. Više mladih Danaca ima obloge za led i vidljive posjekotine.Autobus je iz još neutvrđenih razloga sletio s ceste i prevrnuo se na bok. Vozač danskog autobusa kaže da mu je iz suprotnog smjera dolazio kamion te da je, kada se malo izmaknuo, zahvatio kotačima zemlju, proklizao i izletio s ceste.

- Spavali smo, probudilo nas je prevrtanje autobusa, strašno je bilo... Ne znam kako se sve dogodilo, rekao nam je jedan mladi Danac.
- Mi smo svi iz Randers ElitesportsCollegea i došli smo navijati za našu rukometnu reprezentaciju. Dobro smo prošli, srećom smo svi živi, rekao je mladić.
- Djeca su uglavnom dobro, iako su još u šoku, mnogi plaču i zovu kućama. Uglavnom su djeca od 14, 15 godina, mladi sportaši. Vatrogasci iz Bala prvi su stigli na mjesto nesreće i odmah su, uz rovinjske vatrogasce, preuzeli brigu o djeci. Čini se da se autobus prevrnuo i nastavio kliziti što mora da je bilo strašno, rekla nam je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bale Zdenka Vratović.

Očevid na mjestu nesreće je dovršen nešto poslije 10 sati. O nesreći je obaviješteno Veleposlanstvo Kraljevine Danske, a po učenike kojima nije potrebna medicinska pomoć stigao je autobus koji će ih prevesti do hostela, pulskog Ferijalnog, gdje imaju rezerviran smještaj.
Prema informacijama iz Veleposlanstva Branko Herak iz konzulata u Rijeci već je stigao u Pulu a uskoro će učenike u bolnici i u hostelu posjetiti i ambasador Bo Eric Weber. U danskim medijima, koji su još uvijek bez službenih informacija, zavladala je prava panika pa je redakciju Barkuna samo do 12 sati kontaktiralo pet redakcija portala, novina i televizija raspitujući se za nesreću. U akciji su sudjelovale:
- ekipe Hitne medicinske pomoći Pula i Rovinj,
- sektorska ambulanta Bale,
- Javna vatrogasna postrojba Rovinj i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bale,
- ekipe MUP-a Policijske uprave Istarske,
- Županijski centar 112 i Područni ured za zaštitu i spašavanje Pazin,
- Stožer Zaštite i Spašavanja Istarske županije,
- Općina Bale,
- Centar za socijalnu skrb Rovinj,
- Organizacije Crvenog križa IŽ, te gradova Pule, Pazina i Rovinja
- Istarske ceste d.d. (sanacija posljedica nesreće) barkun

21.01.2009. ...13:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters