VATRA UNIŠTILA SKUPE STOLARSKE STROJEVE
[ # ]

PRIJEDOR

Mile Novaković, zamjenik zapovjednika Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, potvrdio je jučer da su prijedorski vatrogasci s dva vatrogasna vozila gasili požar koji je izbio preksinoć u dijelu stolarske radionice "Ćosić", vlasništvo Milenka Ćosića, mještanina Čirkin Polja kod Prijedora.

Ćosić kaže da je požar koji je izbio u kotlovnici, koja se nalazi odmah do vrata stolarske radionice, zahvatio nekoliko skupih stolarskih strojeva, tokarski stroj, strojnu pilu, te kompresor, ali i sedam kubika ogrjevnog drveta, te dio krova.Prema procjeni vlasnika, šteta nastala požarom čiji je uzrok, prema mišljenju vatrogasaca, nehat i nepažnja, iznosi oko 10.000 maraka.
- San me je prevario, a probudili vatrogasci koje su pozvali susjedi. Reagirali su vrlo brzo i za kratko vrijeme ugasili vatru koja je prijetila da se proširi na radionicu, ali i kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini kotlovnice, kaže Ćosić koji će štetu, jer ništa od onoga što je uništeno nije bilo osigurano, morati namiriti sam.

U cijelu priču oko požara na stolarskoj radionici jučer su se umiješale i Ćosićevi susjedi iz ulice Muharema Softića koje tvrde da je ova radionica pravo bure baruta zbog čega neki, poput Jele Ivanković, noćima ne spavaju.Ona tvrdi da Ćosić nema legalne papire za stolarsku radionicu, a pogotovo za šupu s kotlovnicom koja je u požaru gotovo izgorjela.Milenko Ćosič jučer je negirao sve optužbe koje je na njegov račun iznijela Jela Ivanković uz tvrdnju da ima sve potrebne papire.
- Ne znam zašto ova moja radionica toliko smeta susjedima, a posebno Jeli Ivanković, koja očito ima nešto protiv mene i koja bi mi , da to ikako može zabranila da radim, rekao je Milenko Ćosić.

- Stalno dežuram i držim telefon u ruci. Točno sam znala da će se ovo dogoditi, jer znamo da loži piljevinu, razno smeće, znamo da je nemaran. Obratili smo se nadležnim u lokalnoj zajednici, išli u SJB Prijedor, tražili protupožarnog inspektora, rekli su nam da idemo u Banja Luku. Nažalost nitko na naše zahtijeve i molbe ne odgovara, ne znam zašto, naglašava Ivankovićeva koja je nakon što je primijetila požar na stolarskoj radionici pozvala vatrogasce. Dnevni avaz

13.01.2009. ...17:44 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters