LOŽEĆI VATRU STARICA IZAZAVALA POŽAR I IZGORJELA
[ # ]

CRNJELOVO

Saka Bojić (85) iz semberskog sela Crnjelovo, zaselak Lopandići, stradala je u požaru koji je oko 6 sati ujutro izbio u prostoriji u kojoj je nesretna starica spavala.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Bijeljina uspjeli su lokalizirati požar i spriječiti njegovo dalje širenje, a ekipa Hitne pomoći je, nažalost, mogla samo konstatirati smrt Sake Bojić jer je prostorija u kojoj je živjela potpuno izgorjela.Susjedi i rodbina tvrde da je plamen bio vrlo jak i da je kasno primijećen, tako da se ništa nije moglo učiniti do dolaska vatrogasaca.

Na mjesto događaja izašli su i pripadnici policije, a dežurni tužilac Sead Hodžić rekao je za "Dnevni avaz" da je, prema nalazima protupožarnog inspektora, Saka Bojić nastradala u požaru izazvanom otvorenim plamenom, najvjerovatnije prilikom loženja vatre.Kako se doznaje sa mjesta događaja, nastradala starica živjela je na imanju svoga bratića i nije imala užu obitelj jer se nikad nije udavala.Njeno ugljenisano tijelo prevezeno je u Gradsku mrtvačnicu, a pogreb će biti obavljen na lokalnom groblju u Crnjelovu nakon Božića. Dnevni avaz

07.01.2009. ...10:39 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters