U POŽARU SMRTNO STRADAO VLASNIK
[ # ]

OSIJEK

U požaru koji je noćas nešto iza ponoći buknuo u stanu u Medulinskoj ulici u Osijeku smrtno je stradao vlasnik stana, 60-godišnji Jozo F., izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Očevidna ekipa i protupožarni inspektor te Policijske uprave utvrdili su da je do požara došlo zbog nedovoljne udaljenosti upaljene električne grijalice od fotelje te da je 60-godišnjak, koji je spavao u istoj prostoriji, najvjerojatnije smrtno stradao od udisanja velike količine dima i čađi.Vatrogasci, koji su ubrzo stigli na požarište, gasili su vatru koja je sukljala kroz prozor stana na prvom katu.

- Uletjeli su u zgradu i sve nas probudili. Rekli su nam da ne otvaramo prozore ni vrata jer se dim dizao u gornji dio zgrade. Najviše je sukljalo iz stana susjeda Joze Franjića. Probili su mu vrata jer su bila zaključana, a njega nisu mogli probuditi. Stigla je Hitna, ali ubrzo i mrtvačka kola pa smo shvatili da Jozi nije bilo spasa. Navodno mu je stan zapalila električna grijalica, a dim i vatru primijetio je susjed s drugog kata koji živi iznad njega i koji ima malu bebu pa je odmah pozvao vatrogasce. Svi ostali su već spavali pa su nas sirene uspaničile - rekla je susjeda Smajić koja je, kao i svi drugi stanari, probdjela cijelu noć. Vatrogasci su požar gasili dva sata. Stradali Jozo Franjić, 60-godišnji zaposlenik gruntovnog odjela na Županijskom sudu, ugušio se u dimu.

Točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije, koju je naložio istražni sudac osječkoga Županijskog suda. Obdukcija će biti obavljena u Kliničkoj bolnici Osijek. U požaru, koji su oko 00,25 sati ugasili pripadnici javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, vatra je oštetila namještaj u stanu, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 10.000 kuna. barkun

07.01.2009. ...09:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters