VATROGASCI MU SPASILI ŽIVOT
[ # ]

SARAJEVO

Četrdesetdevetogodišnjak zadobio lakše opekotine po vratu **** Zatekli ga na prvom katu **** Vatrogaci su na mjesto događaja stigli veoma brzo **** Utvrđeno je da je požar izazvao ozljeđeni Mršo prilikom loženja drva

Ćazim Mršo (49) zadobio je lakše opekotine u požaru koji je oko 21.15 sati izbio na staroj kući u ulici Besarina čikma bb na sarajevskoj Baščaršiji. Nepokretnog Mršu iz zapaljene kuće spasili su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Vatrogaci su na mjesto događaja stigli veoma brzo, jer se njihova ispostava na Baščaršiji nalazi prekoputa kuće u kojoj je izbio požar. Dovodeći svoj život u opasnost, jedan od njih se uspio probiti na kat kuće gdje je zatekao nepokretnog Ćazima kojemu je vatra zahvatila cipele i košulju.

Nakon što su Mršu izvukli, pozvana je ekipa Hitne pomoći i on je odvezen u CUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je utvrđeno da je zadobio lakše opekotine po vratu.Sarajevski vatrogasci su požar na kući lokalizirali u 21.30 sati čime su spriječili širenje vatrene stihije. Do 23.20 sati njihove ekipe su dežurale pored objekta kako bi onemogućile ponovno izbijanje požara.
- Na ovoj intervenciji učestvovala su tri vozila i 12 vatrogasaca - rekao je Mahir Halilović, zapovjednik PVB KS, koji je zajedno sa kolegama bio na mjestu događaja.

Prvi kat kuće u Besarinoj čikmi u potpunosti je izgorio, tako da je Ćazim ostao bez krova nad glavom.Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i vještak protupožarne struke obavili su očevid na njestu događaja. Utvrđeno je da je požar izazvao ozljeđeni Mršo prilikom loženja drva. Dnevni avaz

04.01.2009. ...14:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters