VATROGASCI KISIĆ I BOŽOVIĆ I DALJE TEŠKO
[ # ]

KOSOVSKA MITROVICA

Ostali ozljeđeni u incidentu u Kosovskoj Mitrovici se oporavljaju **** Zdravstveno stanje vatrogasaca Marka Kisića i Bratislava Božovića, koji su ozljeđeni u eksploziji u naselju Bošnjačka mahala dok su gasili požar na jednom lokalu, i dalje je teško **** Vatrene Vijesti 911 žele što brži oporavak ozljeđenim kolegama

Lječnici kirurškog odjeljenja rekli su agenciji Beta da kod Kisića postoji opasnost od infekcije zbog ozbiljne ozljede crijeva, dok je stanje Božovića poslije jučerašnje operacije stabilno.Ostali ozljeđeni koji su smješteni na Odjeljenju ortopedije osjećaju se bolje, kao i novinarka Televizije Most Mirjana Nedeljković.
Vatrogasac Marko Kisić, povređen u sinoćnjoj eksploziji u Bošnjačkoj mahali, danas je operisan u bolnici u Kosovskoj Mitrovici ali je i dalje životno ugrožen.

"Njemu je na 19 mjesta probušeno tanko crijevo i, s obzirom na infekciju koja može nastupiti radi se o oteškoj ozljedi. Kisić ima gelere i u grudnom košu, ali nema oštećenja vitalnih organa", rekao je novinarima načelnik kirurškog odjeljenja bolnice Radomir Janković. Prema njegovim riječima, Kisić je bio najbliži mjestu gdje je bomba pala i "noge su mu pune gelera". Janković je istakao da će tokom popodneva operirati i drugog ozljeđenog vatrogasca Bratislava Božovića koji ima dva gelera u grudnom košu ali nema znakova ozljede srca, pluća i velikih krvnih sudova. Ostali vatrogasci ozljeđeni u eksploziji koja se dogodila dok su gasili požar u jednom kafiću u Bošnjačkoj mahali nalaze se na ortopedskom odjeljenju i oporavljaju se od ozljeda.

Predstavnici KFOR-a i Euleksa rekli su danas da su željeli posjetiti vatrogasce ozljeđene u incidentima u Kosovskoj Mitrovici, ali da za to nisu dobili dozvolu bolničkih zvaničnika. Međutim, upravnik bolnice Vladimir Adžić odbacio je te navode i rekao da posjeta stranih zvaničnika nije bila najavljena.Zapovjednik KFOR-ovih multinacionalnih taktičkih snaga "Sjever" Michail Jakovljev rekao je, kako prenosi Radio-televizija Srbije, da je sa zapovjednikom Euleks policije Rainerom Kunom u bolnicu došao "u najboljoj namjeri posjetiti ozljeđene, ali da ih nadležni u toj ustanovi nisu primili".

Jakovljev je rekao da su, poslije više od pola sata čekanja da ih primi neko od nadležnih, on, njegovi suradnici i Zapovjednik Euleks policije napustili Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici. Upravnik bolnice Vladimir Adžić izjavio je da nitko iz uprave bolnice nije bio obavješten o posjeti predstavnika KFOR-a."Nemamo ništa protiv predstavnika KFOR-a. Ja sam o njihovoj posjeti obavješten bukvalno pet minuta nakon što su stigli u bolnicu od strane državnog tajnika za Kosovo i Metohiju Olivera Ivanovića", rekao je Adžić. "Deset minuta mi je trebalo da stignem do posla. Par minuta prije mog dolaska oni su nažalost napustili bolnički krug", dodao je upravnik bolnice.

Novinarka TV Most Mirjana Nedeljković prebačena je u toku dana na kirurško odjeljenje gdje se oporavlja od potresa mozga koji je zadobila kada su je nepoznate osobe, sa fantomkama na glavi, tukle dok je pokušavala obraniti kolegu snimatelja Dejana Tanasijevića. "Naš jedini grijeh je bio što smo sa mjesta događaja pokušavali zabilježiti što se događalo", rekla je Mirjana Nedeljković i dodala "da će bolovi od batina proći, ali mnogo jače boli to što se novinarima ne dozvoljava da informiraju javnost". Kolegijum TV Most iz Zvečana najoštrije je osudio napad na ekipu te televizije i istaknuo da nije prvi put da su djelatnici te medijske kuće izloženi neprijatnostima prilikom obavljanja radnih zadataka. "Ovaj slučaj je najdrastičniji i opominjući za nadležne državne organe i službe da se jedna sredina koja gotovo desetljeće funkcionira bez vladavine prava i zakona nalazi na prekretnici - ili da nastavi nekontrolirani put koji vodi u anarhiju, ili da situaciju stavi pod kontrolu", navodi se u priopćenju. Mondo

04.01.2009. ...12:24 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters