BIG BROTHER U GRADU
[ # ]

DUBROVNIK

Nadzorne kamere postavit će se na važnijim gradskim prometnicama. Zaključak je Gradskog poglavarstva koje se odlučilo na ovaj potez na osnovu prijedloga Tonćija Peovića, Člana poglavarstva i direktora Zračne luke Dubrovnik.Privremeno postavljanje video nadzora izvršit će tvrtka Tehno Trend koja već po gradu ima mrežu i sudjelovala je u postavljanju video nadzora za Dubrovačke vatrogasce.

- Korištenjem njihove tehnologije znatno bi smanjili cijenu, čak bih rekao ponudili bi model financiranja video nadzora od strane korisnika bez terećenja proračuna - istaknuo je Peović dodajući kako bi se na ovaj način pomoglo i temeljnim službama, naročito prometnoj policiji te vatrogascima i hitnoj pomoći.
Peović je predložio da se projekt financira po sistemu leasinga, a da informacija bude dostupna onome kome Grad odobri. U financiranju bi trebali sudjelovati sve tvrtke kojima bi ovaj nadzor služio kao što ja Zračna luka, Županijska lučka uprava, Prometna policija i drugi, kako se ne bi dodatno opteretio proračun Grada.

Sustav omogućuje da se u svakom trenutku uključi dodatna kamera, što bi bilo korisno napominje Peović, u školskim dvorištima, s tim da bi pregled snimki svake pojedine kamere bio dostupan samo onima koji imaju lozinku i korisničko ime za određenu kameru. Dubrovniknet

30.12.2008. ...08:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters