PREDSJEDNIŠTVO ŽUPANIJE U STRMCU
[ # ]

STRMEC
Piše: Damir Marenić

Gradonačelnik Prahin zadovoljan radom gradskih vatrogasaca **** Predviđena nabavka 8 vatrogasnih vozila u ovoj godini je realizirana **** Svi koji su dostavili Odluke svojih poglavarstava dobili sredstva **** Zajednica pred blagdanske praznike bila darežljiva

Vatrogasnoj zajednici grada Sveta Nedelja pripala je čast da organizira posljednju ovogodišnju sjednicu vatrogasne zajednice zagrebačke županije. U vatrogasnom domu DVD Strmec u Strmcu delegate je dočekao v.d.predsjednik Zajednice te dopredsjednik DVD Strmec Ivica Petravić.Zahvalio se delegatima na dolasku u veliki svetonedeljski kvart te da je to čast jednom mladom društvu kao što je DVD Strmec. Sa nekoliko rečenica upoznao prisutne o radu i djelovanju strmečkih vatrogasaca a kao v.d. predsjednik Zajednice uputio pohvalu prema Gradu Sveta Nedelja i gradonačelniku Prahinu na potpori koju pružaju za razvoj vatrogastva. SLIKE

Gradonačelnik Prahin naglasio je na početku kako je zadovoljan radom gradskih vatrogasaca te da će Grad i dalje nastojati pratiti potrebe i razvoj vatrogastva a ujedno se nada kako će jednog dana niknuti i Javna vatrogasna postrojba te tako dodatno dati sigurnost svih građana i poduzetnika na ovom području.
Samu sjednicu otvorio je predsjednik VZZŽ-a Stjepan Ptićek koji je prije svega pozdravio Gradonačelnika Dragu Prahina te mu se zahvalio na razumijevanju i potpori vatrogastvu. Nakon uvodnog dijela slijedio je službeni dio u kojemu je Ptićek pročitao Dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Tako su se između ostalog tu našle teme kao verifikacija zapisnika sa prošlog sastanka predsjedništva ,izvršenje programa nabavke vatrogasnih vozila u 2008. godini , izvršenje programa 200+200=50% , financijske odluke ,zamolbe i raspodjele sredstava te pitanja i prijedlozi. Nakon verifikacije zapisnika koji je jednoglasno prihvaćen krenulo se na žustrije i zanimljive teme. Već na prvoj a to je izvršenje nabavke vatrogasnih vozila bilo je dosta upita jer je ostalo sredstava za nabavku još jednog vozila ali to bi se kršilo sa odlukom županije zagrebačke koja sufinancira ovaj program u kojem je za ovu godinu predviđeno nabavka 8 vozila uz sufinanciranje od 15% neto što je i ispunjeno.

Što se tiče programa 200+200=50% sredstva su isplaćena svim Zajednicama koje su dostavile Odluku svojih gradskih ili općinskih poglavarstva. Tako sredstva za sada nisu dobili Kravarsko, Klinča Selo, VZG Jastrebarsko i Brckovljani koji imaju još šanse do kraja godine dostaviti Odluku te dobiti svoja sredstva.Sva sredstva koja se ne podjele u ovoj godini ući će u sljedeću i predvidjet će se za istu namjenu, oni koji ne dostave Odluku neće moći računati na ta sredstva.Delegati su se složili sa time da je to poštena odluka te ju jednoglasno podržavaju.

Nadalje tajnik Novosel je napomenuo kako ima sredstava da se podjeli Zajednicama prema tablicama koje su svi dobili i trebali dostaviti u VZZŽ. Između ostalog tražilo se broj intervencija, koliko ima DVD-a u Zajednici, broj operativnih članova,liječnički pregledi,osposobljavanje te održane vježbe. Za sve to su predviđena sredstva te će biti isplaćena Zajednicama na njihov račun.U diskusijama koje su bile konstruktivne a gdje je načelnik Popović pojašnjavao pojedine situacije ,između ostalog dislokaciju te sudjelovanje profesionalaca i dobrovoljaca, pa sve do pojašnjenja dostavljenih tablica prišlo se izglasavanju te je tablica koju je VZZŽ ponudila jednoglasno prihvaćena.

Što se tiče zamolbi odobrena su sredstva VZG Svetoj Nedelji za nabavku vatrogasnog kombija za potrebe DVD Sveta Nedelja u visini 15.000, VZG Svetom Ivanu Zelini za nabavku svjetlosnog bloka za potrebe DVD Paukovec 7.000 kuna , VZO Pisarovini 5.430 kuna za nabavku visokotlačnih zračnih jastuka. VZG Zaprešić za nabavku vatrogasnog kombija za potrebe DVD Hruševec Kupljenski 15.000 kuna , VZO Klinča Selo za nabavku rabljenog navalnog vozila DAF za potrebe DVD Donja Zdenčina 14.000 kuna, VZG Jastrebarskom za osposobljavanje vozača „C“kategorije za potrebe DVD Jastrebarsko 1080 kuna , VZO Brckovljani za osposobljavanje vozača „C“kategorije za potrebe DVD Gračec i DVD Brckovljani 2.160 kuna . Zamolbe nisu odobrene onim društvima ili zajednicama koje nisu imale potporu svojih Zajednica, koje sudjeluju u programu 200+200=50% ili su dobili pomoć od HVZ-a.

Na kraju ove sjednice koja je završila u predviđenom roku predsjednik Stjepan Ptićek zahvalio se svim Zajednicama i društvima na radu u ovoj godini , zahvalio se i županijskom dopisniku na obavljanju svog zadatka te nagovijestio daljnje aktivnosti odmah poslije blagdana koji su pred nama.Slijedio je svečani domjenak koji su pripremili domaćini te podijelili delegatima monografiju Svete Nedelje te kalendare .

24.12.2008. ...18:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters