135. ROĐENDAN DVD OGULIN
[ # ]

OGULIN
Piše: D.Vuković

U povodu obilježavanja 135. obljetnice rada i postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ogulin, održana je svečana sjednica, na kojoj je predsjednik DVD-a Mate Vučić, podsjetio na sve važnije momente iz povijesti društva.

"DVD Ogulin je jedno od prvih 12 vatrogasnih društava koje je osnovano u Republici Hrvatskoj. Iako dokument sa osnivačke skupštine nije sačuvan, prema povijesnim knjigama grada Ogulina,DVD Ogulin je osnovano 1873 g. kada je završena izgradnja željezničke pruge Karlovac-Rijeka 23.listopada 1873. Za prvog zapovjednika DVD Ogulin imenovan je vojni inženjer Rizner, a i zna se da je društvo sačinjavalo 5 vojnika i desetak sitnih posjednika i obrtnika iz Ogulina" -rekao je Mate Vučić, osvrnuvši se i na djelovanje društva u doba ratova, te u sadašnjem trenutku.

Danas je DVD Ogulin stabilna udruga koja ima ukupno oko 115 članova, od kojih 55 čine operativci, ostalo su vatrogasna mladež, veterani i članovi Puhačkog orkestra.Potom su dodijeljene zahvalnice zaslužnim članovima, pojedincima i udrugama, a među brojnim gostima su bili i skup su pozdravili gradonačelnik Nikola Magdić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vladimir Radej, te predstavnici ostalih DVD-ovima s kojima Ogulinci uspješno surađuju.
Potom je održan Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, o čijem je radu na sjednici detaljnije govorio kapelnik Marijan Gerić. Radio Ogulin

22.12.2008. ...16:51 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters