LAŽNA UZBUNA U AMERIČKOJ AMBASADI DIGLA VATROGASCE ,POLICIJU I HITNU POMOĆ
[ # ]

MADRID

Španjolska policija pretražila je danas američku ambasadu u Madridu poslije otkrića sumnjive koverte, ali se pokazalo da je uzbuna bila lažna, priopčio je portparol policije.

"Radilo se o lažnoj uzbuni, u koverti se nije nalazilo ništa opasno", rekao je portparol španjoske policije.Očevici su vidjeli kako osoblje napušta ambasadu i kako dolaze ambulantna kola, vatrogasci i policija do zgrade koja se nalazi u centru Madrida.Kako navode španjolski mediji u koverti se nalazio sumnjivi bijeli prah i strahovalo se da je u pitanju neki kemijski ili bakteriološki otrov.
"Čini se da je u pitanju obično brašno, ovo je bila neslana šala, kordoni policije se lagano razilaze", rekao je jedan policajac sa mjesta događaja.

Koverte sa bijelim prahom, za koji se kasnije pokazalo da nije otrovan, poslate su ovog mjeseca poštom na adresu 15 američkih ambasada u Europi, priopčili su danas američki State Department i FBI.FBI navodi u priopćenju da sva pisma poslata 8. prosinca u ambasade, kao i slične koverte sa bijelim prahom poslate na adrese kancelarija više od 40 guvernera u SAD, nose žig pošte u Teksasu.Koverte su stigle u američke diplomatske misije u Berlinu, Bernu, Briselu, Bukureštu, Kopenhagenu, Dablinu, Hagu, Luksemburgu, Madridu, Oslu, Parizu, Rigi, Rimu, Stockholmu i Talinu, prenio je Reuters.Američke vlasti su u pripravnom stanju što se tiče ovakvih pisama još od 2001. godine kada su koverte sa antraksom slate medijskim kućama i američkim zvaničnicima, a petoro ljudi je umrlo od posljedica trovanja. Blic

17.12.2008. ...21:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters