SPRIJEČEN NOVI POŽAR U "VISKOZI"
[ # ]

LOZNICA

Noćas ponovo izbila vatra u lozničkoj tvornici "Viskoza". Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar potpuno ugašen. Vatrogasci nastavljaju dežurstva kod objekata koji su gorjeli.

Direktor lozničke industrije u stečaju "Viskoza" Slavoljub Kojić izjavio je Tanjugu da je noćas ponovo izbila vatra u tvornici svile, a požar je, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz tvornice i grada, potpuno ugašen.Požar u "Viskozi", u kome je život izgubio Milivoje Kokanović iz Novog Sela kod Loznice, izbio je u ponedjeljak ujutru u tvornici "Svila" i proširio se na tvornicu "Cel-vlakna", a ugašen je u utorak, rekao je istražni sudac Općinskog suda u Loznici Živadin Lazić.
Istražni postupak je u principu na početku jer visoka temperatura i zagušljiv zrak još onemogućavaju očevid na mjestu događaja kako bi se ustanovili uzroci požara i sve činjenične okolnosti.

Obudukcijski nalaz i rezulati toksikološke analize odgovoriće na pitanje o uzroku Kokanovićeve smrti, objasnio je Lazić.Direktor Kojić je rekao da se noćas požar pojavio u podrumskom dijelu tvornice svile ali je brzo ugašen, zahvaljujući neprekidnom dežurstvu vatrogasaca.Vatrogasci "Viskoze" će nastaviti dežurati kod objekata koji su gorjeli, a na mjestu događaja raspolažu vatrogasnim vozilom koje je spremno na intervenciju u svakom trenutku, rekao je Kojić.

Prema njegovim riječima, ministar zaštite životne sredine i prostrornog planiranja Oliver Dulić je u ponedjeljak, prilikom boravka u "Viskozi", naglasio da će Vlada Srbije pomoći da se iz tvorničkog kruga ukloni 500 tona lako zapaljivog ugljendisulfida (CS2).Riječ je o eksplozivnom i otrovnom kemijskom jedinjenju koje se pali u dodiru sa zrakom, a presjecanjem cjevovoda u ponedeljak je spriječena mogućnost da vatra dođe do rezervoara sa ugljendisulfidom koji se koristio u proizvodnom procesu. RTS

11.12.2008. ...17:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters