U PREVRNUTOM VOZILU POGINULA BEBA
[ # ]

KAKANJ

Lječnici se bore za život vozača Mirnesa Junuzovića (20) i njegove supruge Almedine Karamuje (17)...

Na dionici magistralnog puta u izgradnji u neposrednoj blizini Kamenog dvorca kod Kaknja jučer se u 16.10 sati dogodila teška prometna nesreća, u kojoj su tri osobe iz Kaknja u "golfu" zadobile teške tjelesne ozljede. Među ozljeđenima je bila i četveromjesečna beba, koja je, usljed teških ozljeda, umrla u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema dostupnim informacijama sa mjesta nesreće, vozač "golfa" Mirnes Junuzović je, krećući se iz pravca Kaknja, na dijelu suženja puta, gdje završava nova dionica, izgubio kontrolu nad vozilom te prešao u suprotnu traku. Vozilo se potom prevrnulo i završilo na krovu u kanalu za gradnju vodopropusnih cijevi. Vozilo se u unutrašnjem dijelu zapalio.

Odmah po dojavi, osim policije, na mjesto nesreće stigli su i vatrogasci iz Kaknja, koji su nadljudskim naporima uspjeli izvući unesrećene iz vozila. Svi su ozljeđeni prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje im se lječnici bore za živote.U nezgodi su ozljeđeni vozač "golfa" Mirnes Junuzović (20), Almedina Karamuja (17) i njihova četveromjesečna beba Z. J., koja je preminula nakon teških ozljeda.O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a tokom očevida promet se odvijao naizmjenično jednom trakom. Istraga je u toku. Dnevni avaz

10.12.2008. ...09:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters